Educatie

septembrie 10, 2013
 

Situația înscrierilor la universitățile de stat după prima zi. Doi candidați pe un loc la Medicină Veterinară

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , ,

După prima zi de înscrieri la cea de-a doua sesiune de admitere la nivel de licență și master, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași  s-au înscris 356 de candidați la licență și 122 de candidați la master. Și în prima zi din această sesiune, cei mai mulți candidați, în număr de 120, s-au înscris la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

În sesiunea de toamnă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a scos la concurs 1.767 de locuri la nivel de licență, 298 fiind bugetate, și 1.416 locuri la nivel de master, din care 225 la buget.

Doar 12 facultăți de la UAIC organizează sesiunea de toamnă de admitere pentru nivelul de licență și master.. Facultatea de Drept nu organizează a doua sesiune de admitere pentru că toate locurile au fost ocupate în vară, iar Facultățile de Educație Fizică și Sport și Informatică au locuri doar pentru nivelul de master.

Înscrierile pentru studiile de doctorat au început luni, 2 septembrie, și se vor încheia joi, 12 septembrie. Numărul de locuri scoase la concurs sunt 295, din care 210 sunt locuri la buget. Taxa de înscriere este stabilită în funcție de facultate.

2 candidați pe un loc la Medicină Veterinară

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” s-au înscris 51 de candidați la ciclul de licență și opt candidați la ciclul de master.

USAMV a scos la concurs 142 de locuri, din care unul singur bugetat la nivel de licență, iar la nivel de master 156 de locuri, toate în regim de taxă. După prima zi de înscrieri, la Facultatea de Medicină Veterinară sunt înscriși doi candidați pe un loc.

Conform calendarului stabilit pentru admiterea la doctorat, până pe 20 septembrie pot fi depuse dosarele, urmând ca pe 23 septembrie să fie susţinut examenul de competenţă lingvistică la una din limbile cunoscute, de circulaţie internaţională, iar pe 24 este programat colocviul de admitere la specializarea de doctorat pentru care a optat candidatul. Afişarea rezultatelor şi încheierea contractelor de studii doctorale sunt programate pentru perioada 25 – 30 septembrie.

Taxa de înscriere la admiterea organizată pentru toate cele trei forme de studiu (licenţă, masterat şi doctorat) este de 150 lei.

Înscrierile la UAIC se încheie miercuri, 11 septembrie, iar la USAMV joi, 12 septembrie.

Rezultatele se vor afișa în perioada 12-14 septembrie.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Petru Poni, omagiat la Iași

Ziua de 4 ianuarie este una dintre punctele de reper ale istoriei Iașului, marcând nașterea celebrului om de știință Petru Poni. Cu ocazia aniversării a 175 de la nașterea marelui chimist și fizician, Complexul Muzeal ...
de
 

 
 

O nouă inițiativă de promovare a excelenței

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca vor demara un nou proiect comun de promovare a excelenței în cercetare. Este vorba de o conferință cu partici...
de
 

 
 

Studenţii de la Drept fac educaţie juridică în şcoli

Un proiect ambiţios lansat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a propus să ofere educaţie juridică în şcoli. La lansarea oficială a proiectului, săptămâna aceasta a ajuns la Iaşi, unul dintre col...
de
 

 

 

Consiliere psihologică gratuită pentru studenţi

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a pus la dispoziţia studenţilor un Call Center (0759065223) disponibil 24 de ore din 24, pentru consiliere în cazuri de criză. În funcţie de problema prezentată, apelantul...
de
 

 
 

Cursuri gratuite pentru apicultori, la Agronomie

Facultatea de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ,,Ionescu de la Brad” din Iaşi va organiza pe 15 noiembrie un curs de apicultori. Cursul este organizat în colaborare cu Camera Agr...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi