Educatie

mai 5, 2014
 

Ședința senatului Universității Apollonia din Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete:

La Universitatea Apollonia din Iași a avut loc, luni, 5 mai, Ședința reunită a Senatului Universități, la care au participat membrii senatului, reprezentanți ai studenților dar și președintele Universității, prof. univ. dr. Vasile Burlui. Pe ordinea de zi a ședinței, condusă de către preşedintele Senatului, prof. univ. dr. Cristina-Emanuela Dascălu, au fost incluse trei puncte principale:

1.     Înființarea Biroului de presă al Universității Apollonia din Iași.

2.     Discutarea Planului de învățământ pentru anul universitar 2014-2015.

3.  Discutarea gradului de îndeplinire a baremurilor și competențelor.

           Toate cele trei puncte de pe ordinea de zi au fost dezbătute, au fost supuse votului și aprobate în unanimitate de către membrii biroului Senatului universității.

Astfel, începând de astăzi, 5 mai, Universitatea Apollonia din Iași are în componenţa sa, în premieră, un birou de presă, care va transmite către mass-media locală, națională și internațională (când este cazul) informații cu privire la activitățile ce au loc în cadrul instituției de învățământ superior, dar și răspunsuri la anumite articole care apar în presă. În Biroul Senat al Universității a fost propusă și aprobată, din partea cadrelor didactice de la Facultatea de Științe ale Comunicării, o organigramă a biroului de presă. Acesta este alcătuit din trei persoane, un Purtător de cuvânt al instituției și doi consilieri de presă, responsabili pe cele două facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Științe ale Comunicării. În urma propunerilor pentru numirea în funcția de Purtător de cuvânt al instituției, a fost nominalizat și validat, prin vot deschis, în unanimitate, lector univ. dr. Paul Gorban, de la Facultatea de Științe ale Comunicării. Totodată, în cadrul ședinței Biroului Senat s-a hotărât ca până la următoarea întâlnire a Senatului să fie nominalizate și celelalte două persoane din cadrul Biroului de presă.

Reprezentanții celor două facultăți, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Științe ale Comunicării, au supus dezbaterii și votului Planul de învățământ pentru anul universitar 2014-2015.

În ședința reunită de astăzi, membrii Senatului au discutat și despre gradul de îndeplinire a baremurilor și competențelor pe care trebuie să le deţină studenții în fața examenelor de semestru și licență.

 La capitolul diverse, membrii Senatului Universității Apollonia din Iași au supus dezbaterii mai multe puncte, o parte dintre ele propuse chiar în timpul ședinței de către membrii acestei conduceri colective a instituţiei:

Astfel, la capitolul probleme studențești a fost discutată situația la zi privind înscrierea studenților la examenul de limbă Engleză, dar și înființarea și aprobarea funcției de Prorector onorific pe probleme studențești. În această funcție a fost nominalizat și validat, cu voturi acordate în unanimitate, Daniel Penteleiciuc, student la Facultatea de Medicină Dentară.

În urma dezbaterilor în plen a Senatului a fost validată propunerea de organizare de alegeri pentru funcția de șef departament la Facultatea de Științe ale Comunicării.

Tot la capitolul diverse de pe ordinea de zi a ședinței Senatului Universității Apolonia din Iași a fost discutată și supusă votului contestația formulată de către studentul Tulbure Maxim, contestație analizată și prezentată în plen de către Comisia de Etică a Universității. În urma discuțiilor de astăzi, membrii Senatului au votat decizia Comisiei de etică: „Comisia de etică a decis şi propus respingerea contestației depusă de studentul Tulbure Maxim iar Senatul menține decizia de exmatriculare a acestuia”. Acesta și-a recunoscut faptele atunci când a fost audiat de către membrii Comisiei de etică, dar în contestație nu mai recunoaște faptele comise.

 
 

 

Au început lucrările la Baia Turcească

Au început lucrările de reabilitare, consolidare și refuncționalizare a fostei Băi Turcești. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat la sfârşitul lunii august. Proiectul va fi finanţat din Fondul European d...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Municipalitatea investeşte în sănătatea elevilor şi studenţilor

Elevii nu se vor mai putea plânge de dureri în timpul orelor. Cei de la Primăria Iaşi au decis să investească în reţeaua cabinetelor de medicină dentară şcolară.  Campania este finanţată de Primăria Municipiului...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Manualele şcolare sunt pline de greşeli!

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu i-a cerut ministrului Valentin Popa să renunţe la aberaţia instituirii unui manual unic şi a unei edituri unice şi să revină la mecanismul prin care profesorii, părinţii şi el...
de Ioana Nedelcu
 

 

 

Important congres medical la Iaşi

Sute de specialişti din Franşa, Israel, Statele Unite ale Americii, Austria, Marea Britanie, Italia, Africa de Sud şi Finlanda s-au întâlnit la Iaşi.  Timp de trei zile ei participă la unul dintre cele mai importante ev...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

CE ÎNTREBARE VA FI PE BULETINUL DE VOT LA REFERENDUMUL PENTRU REDEFINIREA FAMILIEI

Forma adoptată de Parlament prevede că articolul 48 din Constituţia României va avea următoarea formă: “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi...
de Ioana Nedelcu
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi