Educatie

mai 5, 2014
 

Ședința senatului Universității Apollonia din Iași

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete:

La Universitatea Apollonia din Iași a avut loc, luni, 5 mai, Ședința reunită a Senatului Universități, la care au participat membrii senatului, reprezentanți ai studenților dar și președintele Universității, prof. univ. dr. Vasile Burlui. Pe ordinea de zi a ședinței, condusă de către preşedintele Senatului, prof. univ. dr. Cristina-Emanuela Dascălu, au fost incluse trei puncte principale:

1.     Înființarea Biroului de presă al Universității Apollonia din Iași.

2.     Discutarea Planului de învățământ pentru anul universitar 2014-2015.

3.  Discutarea gradului de îndeplinire a baremurilor și competențelor.

           Toate cele trei puncte de pe ordinea de zi au fost dezbătute, au fost supuse votului și aprobate în unanimitate de către membrii biroului Senatului universității.

Astfel, începând de astăzi, 5 mai, Universitatea Apollonia din Iași are în componenţa sa, în premieră, un birou de presă, care va transmite către mass-media locală, națională și internațională (când este cazul) informații cu privire la activitățile ce au loc în cadrul instituției de învățământ superior, dar și răspunsuri la anumite articole care apar în presă. În Biroul Senat al Universității a fost propusă și aprobată, din partea cadrelor didactice de la Facultatea de Științe ale Comunicării, o organigramă a biroului de presă. Acesta este alcătuit din trei persoane, un Purtător de cuvânt al instituției și doi consilieri de presă, responsabili pe cele două facultăți din cadrul universității, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Științe ale Comunicării. În urma propunerilor pentru numirea în funcția de Purtător de cuvânt al instituției, a fost nominalizat și validat, prin vot deschis, în unanimitate, lector univ. dr. Paul Gorban, de la Facultatea de Științe ale Comunicării. Totodată, în cadrul ședinței Biroului Senat s-a hotărât ca până la următoarea întâlnire a Senatului să fie nominalizate și celelalte două persoane din cadrul Biroului de presă.

Reprezentanții celor două facultăți, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Științe ale Comunicării, au supus dezbaterii și votului Planul de învățământ pentru anul universitar 2014-2015.

În ședința reunită de astăzi, membrii Senatului au discutat și despre gradul de îndeplinire a baremurilor și competențelor pe care trebuie să le deţină studenții în fața examenelor de semestru și licență.

 La capitolul diverse, membrii Senatului Universității Apollonia din Iași au supus dezbaterii mai multe puncte, o parte dintre ele propuse chiar în timpul ședinței de către membrii acestei conduceri colective a instituţiei:

Astfel, la capitolul probleme studențești a fost discutată situația la zi privind înscrierea studenților la examenul de limbă Engleză, dar și înființarea și aprobarea funcției de Prorector onorific pe probleme studențești. În această funcție a fost nominalizat și validat, cu voturi acordate în unanimitate, Daniel Penteleiciuc, student la Facultatea de Medicină Dentară.

În urma dezbaterilor în plen a Senatului a fost validată propunerea de organizare de alegeri pentru funcția de șef departament la Facultatea de Științe ale Comunicării.

Tot la capitolul diverse de pe ordinea de zi a ședinței Senatului Universității Apolonia din Iași a fost discutată și supusă votului contestația formulată de către studentul Tulbure Maxim, contestație analizată și prezentată în plen de către Comisia de Etică a Universității. În urma discuțiilor de astăzi, membrii Senatului au votat decizia Comisiei de etică: „Comisia de etică a decis şi propus respingerea contestației depusă de studentul Tulbure Maxim iar Senatul menține decizia de exmatriculare a acestuia”. Acesta și-a recunoscut faptele atunci când a fost audiat de către membrii Comisiei de etică, dar în contestație nu mai recunoaște faptele comise.

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi