Educatie

ianuarie 8, 2015
 

În seara aceasta se dau premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

200 de tineri concurează pentru titlul de Studentul Român al Anului în Străinătate. Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea înscrierilor pentru Competiția Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate în anul universitar 2013-2014. În concurs, la cele opt categorii anunțate, s-au înscris 200 de studenți români din toate colțurile lumii.

Concurenții provin de la universități de prestigiu internaţional, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai. Lista finaliștilor pentru fiecare categorie este disponibilă pe site-ul Galei Studenților Români din Străinătate accesând următorul link – www.gala.lsrs.ro/finalisti-2015.

Patru dintre acești tineri sunt originari din Iasi: COHAL Alexandru (finalist la categoria Erasmus),NEDELCOFF-GHIRANLIEFF Alexandra (finalistă la categoria Erasmus), VIERIU Antonela (finalistă la categoria Erasmus) și Berariu Sabrina (finalistă la categoria Premiul Special în Arte). Atât ieşenii, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.

COHAL Alexandru, cu pasiunile dezvoltate în timpul gimnaziului și al liceului pentru programare și electronica, a decis să le promoveze în rang și să devină pilonii viitorului său odată cu înscrierea la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași. Însă în semestrul al doilea al anului universitar trecut a decis să iasă din monotonia în care se afla (cauzată parțial și de studierea în același oraș din care și provine – Iași) și să studieze la Universitatea din Sheffield (Anglia) pentru un semestru, în cadrul programului Erasmus. Această alegere a fost una care respectă pe deplin direcția de evoluție pe care şi-a conturat-o în ultimii ani: niciodată nu a ales calea ușoară, lipsită de fantezii și de neprevăzut, ci a ales calea care să îi ofere cât mai multe provocări și oportunități, probleme și rezolvări, idei și inovații, pentru a-şi demonstra că se poate descurca indiferent de situație și că orice vis pe care îl are se va transpune în realitate dacă oferă ceva la schimb.

NEDELCOFF-GHIRANLIEFF Alexandra. “Studiez medicina în Iași și sunt preocupată de tot ce este nou, inovator.  Particip la diverse workshop-uri, conferințe, congrese, activități extra-curriculare, totul pentru a acumula cât mai multe informații și experiență în viitoarea carieră și de aceea am optat pentru o mobilitate Erasmus. Am avut șansa să-mi îmbogățesc experiența academică în străinătate, în orașul Wroclaw din Polonia (fostul oraș german Breslau) la Universitatea care de peste 300 de ani a pregătit studenți eminenți, 11 dintre ei fiind laureați ai Premiului Nobel. Dorind să fac cercetare, am participat la diverse programe cum ar fi: bursă de cercetare în domeniul dermato-oncologiei în Modena, Italia, activitate de cercetare în domeniul Bolilor infecțioase în Wroclaw, Polonia și am studiat modul de tratament al plăgilor post-combustionale la nivelul feței, în cadrul Departamentului de Chirurgie Plastică din Wroclaw, Polonia, obținând punctaje maxime și diplomă de distincție.

VIERIU Antonela  este studentă în anul VI în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” tot din Iaşi. În anul universitar 2013-2014 a fost plecată cu mobilitatea Erasmus pentru toată durata anului academic la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg (Germania). Anul Erasmus petrecut în Germania a fost o adevărată provocare, cel mai greu an universitar de până acum, dar şi cel mai frumos.

DRĂGOI Alecsandra Raluca a  copilărit în Iasi iar la momentul actual este de trei ani stabilită în Marea Britanie. Întotdeauna a avut curiozitatea să descopere locuri noi și oameni din culturi diferite, astfel această mutare a fost benefică și provocatoare pentru proiecte pe care le-a avut. După ce a studiat trei ani Fotografia la Universitatea Portsmouth, absolvind acest an cu First Class Honours Degree, a decis să nu se oprească și să avanseze mai mult pe un subiect mai concis. Astfel, a aplicat pentru master la Universitatea Westminster din Londra, Fotografie Documentară și de Fotojurnalism unde a fost acceptată și premiată cu o bursă care îi acoperă o parte din costurile taxei.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, pe 8 ianuarie. La început de 2015, evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, 800 de participanți, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artiști români de renume internațional, alături de care invitații și membrii Ligii vor sărbători 6 ani de activitate a LSRS.

Gala LSRS 2015 va marca de asemenea și începerea activității Fundației C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români), proiect al Ligii Studenților Români din Străinătate început în 2011 și ajuns astăzi la maturitate și independență juridică. 

Preselecţia celor 200 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi în Concurs a fost realizată într-o primă etapă de laureaţii ediţiilor precedente, care au decis finaliștii fiecărei categorii. Selecţia finală va fi realizată de către Marele Juriu, care este alcătuit din: Academician Dr. Ionel Valentin Vlad; Dr.h.c. Norman Manea; Dr. Florin Păun; Prof. Dr. Laurențiu Damian; Prof. Dr. Miron Bogdan; Academician Dr. Ionel Haiduc, Membru de Onoare al Comisiei de Evaluare a Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate.

Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul disponibil pe website-ul Galei (www.gala.lsrs.ro). Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Prof. univ.Asoc. POMPILIU COMŞA, Universitatea APOLLONIA Iaşi

Sursa: Mediafax

 
 

 

Studenţii de la Drept fac educaţie juridică în şcoli

Un proiect ambiţios lansat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a propus să ofere educaţie juridică în şcoli. La lansarea oficială a proiectului, săptămâna aceasta a ajuns la Iaşi, unul dintre col...
de
 

 
 

Funda umană a împlinit zece ani

Elevi, studenţi, cadre didactice şi specialişti au participat miercuri 2 decembrie, la Gala ,,10 ani de solidaritate”. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia ,,Alături de voi”, pentru a rememora momentele deosebite ...
de
 

 
 

Avocaţi pentru o zi

Sâmbătă, Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept, Iaşi a organizat un concurs cu tematica ,,Procese Simulate- Drept Civil Obligaţii” la Tribunalul Iaşi. Organizatorii au dorit ca prin acest concurs, studenţii de ...
de
 

 

 

Consiliere psihologică gratuită pentru studenţi

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a pus la dispoziţia studenţilor un Call Center (0759065223) disponibil 24 de ore din 24, pentru consiliere în cazuri de criză. În funcţie de problema prezentată, apelantul...
de
 

 
 

Noi provocări pentru studenţi

Miercuri, studenţii din Iaşi au avut şanşa să participe la conferinţa BuzzCamp, pentru a afla experienţele liderilor unor companii din diferite domenii. La acest eveniment au luat parte şase companii cu profiluri diferi...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi