Educatie

septembrie 2, 2013
 

Locurile bugetate în sesiunea a doua de admitere la facultăți

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

În luna septembrie, universitățile de stat ieșene organizează cea de-a doua sesiune de admitere la facultate.

Facultatea de Chimie și Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași au în oferta educațională pentru sesiunea de admitere din septembrie locuri bugetate pentru ciclul de licență și master. Astfel la Facultatea de Chimie, 60 locuri bugetate și 19 locuri la taxă sunt scoase la concurs pentru candidați la ciclul de licență și 30 de locuri la buget și 14 locuri cu taxă pentru ciclul de master.  Ultima medie de admitere a candidaţilor admişi la buget la nivel de licență în sesiunea iulie a fost 6,28, iar la ciclul de master 6, 91.

La Facultatea de Teologie Ortodoxă s-au scos la concurs 16 locuri bugetate la nivel de licență și un singur loc la nivel de master.

Celelalte 12 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași vor organiza sesiunea a doua de admitere la nivel de licență și master punând la dispoziția candidaților doar locuri la taxă. Înscrierea candidaţilor se va face în perioada 9-11 septembrie.

Facultatea de Drept care nu va mai organiza sesiunea din septembrie de admitere pentru că toate locurile scoase la concurs au fost ocupate în sesiunea de admitere din iulie.

97 de locuri bugetate la UTI

Până în prezent, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, din cele 11 facultăți, Facultatea de Automatică și Calculatoare scoate la concurs 38 de locuri bugetate la nivel de master. La Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică aplicată, în urma rezultatelor afișate sâmbătă,  30 august, s-au ocupat 331 de locuri din cele 371 de locuri bugetate, rămânând astfel 40 de locuri la buget, iar la taxă din cele 50 de locuri puse la dispoziție au fost ocupate doar două. La master s-au ocupat 166 de locuri din cele 185 bugetate, iar din cele 30 de locuri scoase la taxă, doar două au fost ocupate.

Perioada de înscriere la admiterea din sesiunea de toamnă va începe pe 9 septembrie și se va încheia pe 21 septembrie cu Facultatea de Textile, Pielărie și Management industrial.

USAMV: Niciun loc bugetat pentru sesiunea de toamnă

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași nu vor fi locuri la buget în sesiunea a II-a de admitere la nivel de licență și master, ci doar locuri la taxă. Astfel, 260 de locuri cu taxă sunt scoase la concurs pentru sesiunea de toamnă, din care 90 de locuri la ciclul de licență și 168 la ciclul de master.

La facultățile Universității de Arte „George Enescu” Iași sunt scoase la concurs 97 de locuri bugetate pentru ciclul de licență și 33 pentru master. Sesiunea de admitere se organizează în perioada 2-13 septembrie, fiecare facultate având stabilit un calendar propriu în acest interval.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Buget consolidat pentru Apărare

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale pentru anul următor este de 11.230.284 mii lei, potrivit proiectului bugetului de stat, cu 51,56% mai mare decât în 2015, cea mai mare creştere fiind pentru asistenţă socială, r...
de
 

 
 

Creştere de buget la Senat

Senatul a adoptat astăzi o Hotărâre prin care bugetul propriu pe anul 2016 este majorat de la suma de 130 de milioane de lei, la 160 de milioane de lei, cu 36 de milioane mai mult decât aprobase iniţial plenul. Cheltuielil...
de
 

 
 

Posturi în agricultură în Spania şi Portugalia

Ieşenii care doresc să lucreze în agricultură au la dispoziţie peste o mie de posturi puse la dispoziţie de angajatorii străini. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţelor de Muncă din Iaşi, ...
de
 

 

 

Bugetul, aproape gata

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016 va fi finalizat vineri de către Ministerul Finanţelor, au declarat surse oficiale, însă acesta nu va fi făcut public, ci depus la Guvern pentru a fi consultat de noul Cabinet....
de
 

 
 

Un nou târg de joburi, la Iaşi

Luni, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi o firmă particulară din Râmnicu Vâlcea, au organizat în cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului târgul de joburi FORMING. Evenimen...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi