Educatie

septembrie 17, 2013
 

Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului organizează o conferință la Viena

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Departamentul de Inginerie și Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) organizează conferința internațională de la Viena cu tema „Provocările integrative ale dezvoltării durabile”, aflată la cea de-a VII-a ediție. Conferința se va desfășura în perioada 18-21 septembrie.

Secţiunile principale ale ediţiei de anul acesta sunt: „Poluarea şi monitorizarea mediului”, „Tratarea şi epurarea apei”, „Materiale cu impact redus asupra mediului”, „Procese şi producţie durabilă”, „Modelare, simulare şi optimizare”, „Biotehnologia mediului”, „Managementul deşeurilor şi recuperarea energiei”, „Managementul integrat al mediului” şi „Politici de mediu”.

La acest eveniment vor fi prezenți 171 de participanți din peste 33 de țări din toată lumea. România are cea mai mare delegație participantă la această manifestare, reunind 66 de cercetători din domeniile Ingineriei mediului, Managementului Mediului şi Dezvoltării Durabile. Acestora li se vor alătura experți de renume mondial din state ca Austria, Algeria, Arabia Saudita, Belgia, Brazilia, Bulgaria, China, Croaţia, Cehia, Elveţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Libia, Lituania, Malayesia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Turcia, Ungaria și Vietnam. Zece profesori români vor face parte din comitetul științific, de la Universitatea Tehnică fiind prof. Dr. Dan Cașcaval, assoc. prof. dr. Igor Cretescu, prof. dr. Emil Dumitriu, prof. dr. Maria Gavrilescu, prof. dr. Ion Giurma, rectorul universității, prof. dr. Matei Macoveanu, acad. prof. dr. Bogdan Simionescu și prof. dr. Mircea Nicoara, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La ceremonia de deschidere ce va avea loc joi, 19 septembrie, în „Prechtlsaal”, sala de conferinţe a clădirii principale a Universităţii Tehnice din Viena, de la ora 9.00, prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorectorul responsabil cu cercetarea ştiinţifică la UTI, va susține un discurs alături de reprezentanți ai instituțiilor co-organizatoare, precum prof. dr. Johannes Fröhlich, prorectorul responsabil cu cercetarea ştiinţifică la Universitatea Tehnică din Viena (TUWIEN),  prof. dr. Anton Friedl, co-președintele ICEEM07 și prof. dr. Spiros Agathos, vicepreşedintele Secţiunii de Mediu a Federaţiei Europene de Biotehnologie. Ceremonia va fi moderată de dr. Gudrun Weinwurm  de la TUWIEN.

UTI pe primul loc în clasificările naţionale, la ediția anterioară

Participanţii au transmis mai mult de 250 de rezumate extinse ale lucrărilor. Dintre acestea, Comitetul Ştiinţific Internaţional al ICEEM07 a selectat 171 de lucrări pentru a fi prezentate în cadrul conferinței, printre care se numără cinci expuneri în plen, 82 de comunicări şi 84 de postere. Rezumatele acestor contribuții științifice urmează să fie publicate în Volumul Conferinţei (ICEEM07 Conference Abstracts Book) de la editura „Politehnium” a Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, precum și în revistele „Environmental Engineering and Management Journal”, „New Biotechnology”, „International Journal of Nonlinear Sciences and Numerical Simulation” și „Energy, Sustainability and Society”.

Contribuţiile ştiinţifice remarcabile prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate integral în patru numere speciale ale unor reviste de specialitate internaţionale, cu sprijinul co-președinților, a editorilor invitaţi şi a membrilor Comitetului Ştiinţific.

Prezentările în plen vor fi susţinute de prof. dr. Adisa Azapagic de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, prof. dr. Han Brezet, de la Universitatea Tehnică din Delft, prof. dr. Spiros Agathos, de la Universitatea Catolică Louvain, Belgia, prof. dr. Andjelka Mihajlov, de la Universitatea Novi Sad, Serbia şi prof. dr. Emmanuel Koukios de la Universitatea Naţională Tehnică din Atena, Grecia.

Departamentul de Inginerie și Managementul Mediului al Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului a UTI a ocupat, în 2011, primul loc în clasificările naţionale a programelor din domeniul Ingineriei Mediului pe baza performanţelor în educaţie, cercetare, vizibilitate naţională şi internaţională şi a parteneriatelor create în vederea colaborărilor instituţionale.

Conferința este organizată de Universitatea Tehnică în colaborare cu Institutul de Inginerie Chimică de la Universitatea Tehnică din Viena, Austria și Federația Europeană de Biotehnologie. Manifestarea are loc o dată la doi ani și din 2002 este organizată de Departamentul de Ingineria și Managementul Mediului al FICPM.

Conferința reunește cercetători, reprezentanţi ai comunităţii academice, reprezentanţi ai organizațiilor publice și private și studenţi din toate colțurile lumii care activează pe plan internațional în domeniul ingineriei mediului şi managementului de mediu şi are scopul de a facilita transferul de informaţii şi diseminare a rezultatelor specifice din cercetare şi educaţie.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Conferinţă internaţională la UTI

Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi va organiza toamna aceasta , în intervalul 9-11 noiembrie o conferinţă internaţională în domeniul ...
de
 

 
 

Austria reconsideră problema refugiaţilor

Ministerul austriac de Interne a anunţat că intenţionează să repatrieze 50.000 de solicitanţi de azil în următorii trei ani, în cadrul unui plan care include stimulente financiare şi o extindere a listei ţărilor con...
de
 

 
 

DNA: Acord de recunoaştere a vinovăţiei

Procurorii au dispus sesizarea instanţei cu acord de recunoaştere a vinovăţiei în cazul Adinei Roşu, acuzată că a intermediat mita în dosarul care au fost trimişi în judecată primarul suspendat al Iaşului Gheorghe ...
de
 

 

 

Petru Poni, omagiat la Iași

Ziua de 4 ianuarie este una dintre punctele de reper ale istoriei Iașului, marcând nașterea celebrului om de știință Petru Poni. Cu ocazia aniversării a 175 de la nașterea marelui chimist și fizician, Complexul Muzeal ...
de
 

 
 

O nouă inițiativă de promovare a excelenței

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca vor demara un nou proiect comun de promovare a excelenței în cercetare. Este vorba de o conferință cu partici...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi