Educatie

septembrie 13, 2013
 

Au crescut tarifele căminelor de la UAIC

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Începând cu anul universitar 2013-2014, tarifele de cazare la căminele studențești de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-au scumpit. 

Studenții care vor să ocupe un loc într-un din cele patru cămine ale campusului „Codrescu”  (C10, C11, C12 şi C13), vor plăti pentru un loc într-o cameră cu cinci paturi 120 de lei, anul trecut tariful fiind de 110 lei. Pentru un loc într-o cameră de două sau trei persoane, studenții vor plăti 150 de lei, anul trecut tariful fiind de 140 de lei.

Pentru complexul studenţesc „Târguşor Copou” (C1, C2, C3 și C4), tarifele au fost majorate cu aproximativ 25-30 de lei, astfel un student care dorește să primească un loc de cazare într-o cameră cu două locuri va plăti 275 de lei, într-o cameră cu trei locuri, 250 de lei, într-o cameră cu patru locuri, 225 de lei, iar  într-o cameră cu cinci locuri (C4), 120 de lei.

În Complexul studenţesc „Titu Maiorescu” (C6, C7, și C8), studenții vor plăti în fiecare lună câte 120 de lei.

În căminul Gaudeamus, tariful de cazare este de 400 de lei, iar în Hotelul Studențesc „Akademos”, studenții care vor locui la mansardă vor plăti 425 de lei, iar ceilalți 500 de lei.

Tarifele de cazare în căminele studenţeşti se stabilesc de Senatul Universităţii în funcţie de cheltuielile raportate la un loc de cazare şi în funcţie de gradul de confort din fiecare cămin studenţesc.

Miercuri, 25 septembrie, se vor afişa la facultăți listele cu studenţii care au primit, în ordinea punctajelor obţinute, la admitere sau în anul precedent de studiu, dreptul de cazare în căminele UAIC. În perioada 26-29 septembrie, studenții trebuie să prezinte dispoziția de cazare la căminul unde a fost repartizat. Dispoziţiile de cazare sunt valabile 24 de ore.

Pe 1 octombrie, locurile rămase libere vor fi redistribuite în ordinea mediilor, celor care nu au primit cazare în prima fază, iar pe 14 octombrie, locurile rămase libere vor fi redistribuite către alte facultăţi.

Dreptul de cazare se acordă studenţilor şi doctoranzilor înmatriculaţi la zi care nu au domiciliul stabil în municipiul Iaşi, indiferent dacă sunt înscriși la buget sau la taxă.

Criteriul principal în acordarea dreptului de cazare este media anuală obţinută în anul universitar anterior. Pentru studenţii înmatriculaţi în anul I se va lua în considerare media obţinută la admitere.

Acordarea dreptului de cazare se realizează de către Comisia de cazare a fiecărei facultăţi, din care fac parte obligatoriu, şi reprezentanţi ai studenţilor în Consiliul facultăţii.

La cazare au prioritate studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau plasament familial, dacă au obţinut minimum 40 de credite pentru obligaţiile didactice din anul universitar anterior. Refuzul repartiţiei de cazare sau renunţarea la cazare în timpul anului universitar conduce la pierderea dreptului de cazare pentru anul universitar în curs.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Petru Poni, omagiat la Iași

Ziua de 4 ianuarie este una dintre punctele de reper ale istoriei Iașului, marcând nașterea celebrului om de știință Petru Poni. Cu ocazia aniversării a 175 de la nașterea marelui chimist și fizician, Complexul Muzeal ...
de
 

 
 

O nouă inițiativă de promovare a excelenței

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca vor demara un nou proiect comun de promovare a excelenței în cercetare. Este vorba de o conferință cu partici...
de
 

 
 

Studenţii de la Drept fac educaţie juridică în şcoli

Un proiect ambiţios lansat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a propus să ofere educaţie juridică în şcoli. La lansarea oficială a proiectului, săptămâna aceasta a ajuns la Iaşi, unul dintre col...
de
 

 

 

Consiliere psihologică gratuită pentru studenţi

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a pus la dispoziţia studenţilor un Call Center (0759065223) disponibil 24 de ore din 24, pentru consiliere în cazuri de criză. În funcţie de problema prezentată, apelantul...
de
 

 
 

Studentul criminal a fost arestat

Studentul de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi a fost arestat de poliţişti, marţi dimineaţă, în municipiul Roman, judeţul Neamţ. Tânărul, Aurelian Gio...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi