Educatie

iulie 15, 2013
 

ADMITERE FACULTATE 2013: La ce facultăţi publice intri doar cu BAC-ul

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

ECONOMICA.NET prezintă lista facultăţilor şi specializărilor publice din cele mai puternice centre universitare din ţară – Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi – la care absolvenţii de liceu vor fi admişi pe baza notelor obţinute la examenul de Bacalaureat, şi, în anumite cazuri, şi printr-o scrisoare sau eseu de motivaţie.

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAŞI
Candidaţii vor intra doar cu media de la BAC la următoarele facultăţi: Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice, Facultatea de Fizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Litere, Specializările Psihologie, Pedagogie şi Psihopedagogie Specială, Facultatea de Teologie Romano-Catolică.
Pentru domeniile de studiu Geografie și Știința mediului, media de admitere se calculează astfel: media generală de la BAC şi nota la o probă scrisă la alegere din cadrul examenului de Bacaluareat, dintre Geografie, Logică şi Argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, contează în mod egal în media de admitere.
La Facultatea de Matematică, candidaţii vor fi admişi funcţie de media de la BAC şi nota obţinută la BAC ori la matematică, ori la informatică. Cele două note contează în mod egal în media de admitere.
La Facultăţile de Teologie Ortodoxă Didactică, Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială, Artă Sacră, admiterea se face după algoritmul următor: media de la BAC contează în proporţie de 70% în media de admitere iar nota obţinută la BAC la limba română contează în proporţie de 30% în media de admitere.
Detalii despre admiterea la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, aici.
UNIVERSITATEA TEHNICĂ GHEORGHE ASACHI DIN IAŞI
La următoarele facultăţi se intră pe baza mediei generale de la BAC: Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, Facultatea de Ingineria Autovehiculelor, Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial.
La Facultatea de Ingineria Sistemelor, media de la BAC şi nota de la BAC la una din probele: matematică, fizică, informatică (la alegere) – contribuie în mod egal la media de admitere.
La Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, media de la BAC contează în proporţie de 75% în media de admitere iar nota obţinută la BAC la una din probele – matematică, informatică, fizică – va contribui în proporţie de 25% la media de admitere.
Detalii despre admitere la Universitatea Tehnică din Iaşi, aici.
Continuare pe ECONOMICA.NET

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi