Cultura

noiembrie 24, 2014
 

Trofeele Gaudeamus 2014 au fost obținute de editurile Humanitas, Rao şi Polirom, premiate. Cartea lui Iohannis, cea mai râvnită la târg

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Duminică, 23 noiembrie s-a încheiat la București a XXI-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2014. Trofeele pentru edituri au fost câştigate de Humanitas (locul I), Rao (locul al II-lea) şi Polirom (locul al III-lea), iar cea mai râvnită carte a târgului, decisă prin votul publicului, a fost volumul autobiografic „Pas cu Pas”, de Klaus Iohannis, apărut la Curtea Veche.

Într-o ceremonie care a avut loc duminică, când s-a încheiat şi cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, a fost acordat şi premiul de excelenţă, în valoare de 10.000 de lei, oferit de Radio România editurii Trei, pentru succesul construirii unui program editorial în jurul psihologiei şi psihanalizei, extins apoi, prin alte titluri şi prin cărţile publicate de Pandora M, editură afiliată, către literatură şi către alte domenii, cu vocaţie „generalistă”.

Trofeele presei pe secţiunile publicaţii, TV, online şi agenţii de presă au fost câştigate de cotidianul Adevărul, postul Pro TV, site-ul HotNews.ro, respectiv agenţia naţională de presă Agerpres . Trofeul pentru secţiunea radio nu a fost acordat, întrucât posturile Radio România, frecvent indicate drept surse de informaţii despre eveniment, nu pot intra în această competiţie, dat fiind statutul de organizator al instituţiei.

În mod excepţional la această ediţie, Radio România a acordat un premiu de excelenţă pentru traducere Antoanetei Ralian, cu prilejul traducerii cu numărul 120 – romanul „Portretul lui Dorian Gray”, de Oscar Wilde, publicat la editura Humanitas.

Invitatul de onoare al ediţiei din 2014 a Gaudeamus fost Federaţia Rusă, iar partener privilegiat a fost, şi în acest an, GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România. Preşedintele de onoare al ediţiei, amfitrionul Târgului Internaţional Gaudeamus 2014, a fost Benoît Rutten, preşedinte GADIF, delegat Valonia – Bruxelles în România.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2014 s-a desfăşurat în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central (A) al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul XXI, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Numărul vizitatorilor în cele cinci zile ale Târgului Internaţional Gaudeamus, desfăşurat în perioada 19 – 23 noiembrie, la Romexpo în Bucureşti, a fost de aproximativ 117.000, faţă de 115.000 la ediţia din 2013, stabilindu-se astfel un nou record în istoria evenimentului, informează organizatorii.

Un alt record stabilit la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură, care s-a desfăşurat în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Capitală, a fost numărul de evenimente la care publicul a participat – 750.

Numeroase personalităţi ale vieţii publice din România au trecut pragul târgului şi în acest an. Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost prezent la târg de două ori – prima dată, pe 19 noiembrie, la lansarea volumului autobiografic „Pas cu Pas”, iar a doua oară, pe 21 noiembrie, în calitate de invitat special la lansarea volumului „Tranziţia. Primii 25 de ani”, semnat de Alina Mungiu-Pippidi şi Vartan Arachelian şi apărut la editura Polirom.

Ziarul Târgului (4 numere) a fost realizat într-un tiraj zilnic de 7.000 de exemplare, în perioada 18 – 23 noiembrie.

 

 
 

 

Eveniment editorial- Gaudeamus 22

Editurile româneşti au pregătit pentru ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus o serie de noutăţi, oferind cumpărătorilor şansa de a achiziţiona la preţuri reduse cu până la 85% unele dintre cele mai îndrăgite ...
de
 

 
 

Marile idei, premiate de UNPR

Săptămâna trecută a avut loc premierea concursului „Trimite-ne marea ta idee pentru Iaşi”. Acţiunea a fost organizată de filiala Iaşi a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României. Cele mai bune idei a...
de
 

 
 

Iaşul tău, în imagini

Vineri s-a s-au încheiat jurizările în Consursul de fotografie „Iaşul tău”, organizat de Biroul de Promovare Turistică al judeţului. În concurs au fost admise toate fotografiile al căror subiect ilustrează tema co...
de
 

 

 

Celebrarea artiştilor plastici la Iaşi

Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” din Iaşi a fost gazda vernisajului expoziţiei Artis 2015. Evenimentul a avut loc marţi seară, fiind precedat de o gală de decernare a Premiilor Artis 2015 şi a premi...
de
 

 
 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi