Cultura

decembrie 19, 2013
 

Spectacol la Operă – Poveste de Crăciun

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul Poveste de Crăciun, vineri, 20 decembrie 2013. Prima reprezentație va avea loc de la ora 17.00, iar a doua începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național Iași. Interpretează corul de copii Juniorii Operei și baletul Operei ieșene.

Dirijor cor copii – Raluca Zaharia
Regia și scenariul – Anca Șerbănuță, Raluca Zaharia, Victor Zaharia
Costume – Rodica Maria Eşanu
Decor – Cătălin Târziu
Coregrafia – Dorina Cotorobai și Sergiu Cotorobai
La pian – Mădălina Pancu

Corul de copii Juniorii Operei a fost înființat în anul 2011. Bagheta i-a fost înmânată tinerei Raluca Zaharia, absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, ea având specializarea dirijat de cor academic sub îndrumarea profesorului univ. dr. Nicolae Gâscă.

Momentan, corul are peste 90 de copii și este prezent în viața artistică ieșeană, atât pe scena Operei, cât și prin numeroasele apariții în concertele și evenimentele la care au fost invitați.

„Copiii au fost principalii protagoniști din Concertele de colinde ale Operei ieșene cu ocazia sărbătorilor de Crăciun (2011, 2012), glasurile lor angelice rezonând în sufletele sutelor de spectatori prezenți. Spectacolele de gală ale instituției îi au ca invitați nelipsiți, iar consacratul regizor Andrei Șerban a folosit energia specială a copiilor, implicându-i în spectacolul Troienele, care a avut premiera în decembrie 2012. Mai mult, musical-ul Sunetul muzicii a reprezentat o oportunitate de lansare individuală, întrucât partitura cere un artist deplin. De asemenea, regizorul spectacolului Aida – Andras Kurthy, din Ungaria, a introdus în premieră corul de copii în renumitul Triumfal din finalul actului al II-lea.” (Raluca Zaharia)

Cunoscută publicului și grație unor colaborări în emisiuni și spectacole pentru copii, la radio și televiziune, Raluca Zaharia are deja o activitate muzicală impresionantă. A susținut numeroase concerte naționale și internaționale în ansamblurile corale Mini Vox, Luceafărul, Ihos, Corul Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, Mira, Bărboi, Nicolaus, Cantores Amicitiae. Ca solistă, a reprezentat timp de șapte ani Palatul Copiilor din Iași, pe scenele concursurilor și festivalurilor naționale de muzică ușoară. A fost, de asemenea, solistă a coralei Cantores Amicitiae, în concerte susținute pe scena Filarmonicii „Moldova” Iași, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, dar și pe meleagurile franceze, în cadrul Festivalului coral de la Belfort. În perioada 2007-2011, a dirijat Corul Nicolaus al Parohiei Sf. Nicolae Socola din Iași.

De patru ani, este unul dintre profesorii Școlii de vară de la Miclăușeni și Tescani, o tabără de muzică pentru copiii din zona Moldovei și ai Taberei Casa Mia Inculeț, Bârnova (Iași), predând cursuri de canto, teorie muzicală, flaut sau ansamblu coral.

Aventurile fetiței Carla, alături de soldaței, zâne, spiriduși și fulgi de nea care prind viață, vor crea un basm de Crăciun inedit și feeric.

“Clara primește drept cadou de Crăciun o papușă – un soldățel. În timp ce doarme, o banda de șobolani și șoricei invadează casa, iar în apărarea ei sare tocmai soldățelul, ajutat de alți prieteni de-ai lui, care au prins viață. Șobolanii sunt învinși, regele lor ucis, dar soldățelul este rănit și doar Moș Crăciun îl poate vindeca. Cei doi, Clara și soldățelul pleacă în căutarea lui și au ocazia să vadă multe alte personaje care ar avea și ele nevoie de ajutorul Moșului” dezvăluie Victor Zaharia.

Biletele pentru aceste două reprezentații s-au epuizat, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la prețul de 10 lei.

 
 

 

Dans cu morile de vânt, la Iaşi

Opera Naţională Română din Iaşi îi invită miercuri, 9 decembrie, pe iubitorii de balet la premiera spectacolului „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Spectacol tonic, animat de ritmurile spaniole, „Don Quijote” este m...
de
 

 
 

Celebrarea spiritului naţional

Anul trecut, evenimentele dedicate zilei naţionale la Iaşi au înregistrat un record de audienţă, de peste 10.000 de persoane. Nici anul acesta, Iaşul nu se va lăsa mai prejos, după cum a declarat primarul Mihai Chirica....
de
 

 
 

Spectacolul „Carmen” a revenit la Operă

Un spectacol apreciat de publicul ieşean a revenit pe scena Operei Naţionale Române din Iaşi. Este vorba despre „Carmen” de Georges Bizet (se pronunţă Jorj Bize), una dintre cele mai cunoscute opere romantice, ce a f�...
de
 

 

 

,,Fata fără zestre” în premieră, la Iaşi

Într-o recentă conferinţă de presă desfăşurată la Atenenul Tătăraşi, s-a discutat despre premiera spectacolului de teatru ,, Fata fără zestre”. Scenariul este o poveste de dragoste întmplată într-o lume a băr...
de
 

 
 

ANTISOCIAL a ajuns la Iaşi

Manifestul pentru dialog a ajuns duminică la Iaşi. Spectacolul ANTISOCIAL a avut loc la Teatru Naţional ,,Vasile Alecsandri” Iaşi, în sala Uzina cu Teatru. ANTISOCIAL este produs de Teatrul Naţional ,,Radu Stanca” Sib...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi