Cultura

aprilie 14, 2014
 

„Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş”, a doua ediție

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Primăria Sectorului 3 organizează duminică, 27 aprilie, cea de-a doua ediţie a concertului „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş ”. Concertul va avea loc începând cu ora 17.00, pe Insula Pensionarilor din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Flacăra aprinsă de Florian Pittiș în conștiința românilor continuă să ardă. Duminică, 27 aprilie, în Săptămâna Luminată, spiritul „Moțului” va atinge, din ceruri, artiști și public laolaltă.

Evenimentul „Remember Florian Pittiș”, organizat de Primăria Sectorului 3, a ajuns la cea de-a doua ediție. Golul lăsat de pierderea lui Florin Pittiș este, și în acest an, încărcat de flori alese, sădite în sufletul publicului de artiști prieteni și colegi: Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Nicu Alifantis & Zan, Byron, Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Constantin Neculae, Mircea Vintilă & Brambura – invitat special Alexandra Ușurelu, Alina Manole, Raul Kusak & Claudiu Purcarin, Jonathan David, Ovidiu Scridon & Silvan Stâncel.

Mircea Vintilă: „Florian Pittiș, un prieten și un artist formidabil. O personalitate puternică, un spirit tânăr, nonconformist. El iubea Rockul, el a fost promotorul Muzicii Tinere. Florian Pittiș – un model pentru generația noastră, pentru exuberanța, intensitatea cu care trăia viața”.

Marius Bațu: „Ce vremuri!! Spiritul lui Moțu’ va veghea și pe data de 27 aprilie 2014, când parte dintre cei cu care a colaborat se vor afla pe aceeași scenă în parcul Al.I.Cuza!”

Nicu Alifantis: „Glasul lui îmi umplea auzul până la durere, o plăcută şi emoţionantă durere, iar făptura sa cu contur medieval făcea să se reverse lumina peste toţi din juru-i, învăluindu-ne cu o pace atât de deplină. Mulţumeam Celui de Sus că puteam respira acelaşi aer cu un astfel de Om … Nu putea fi ceva mai minunat! La Mulți Ani, Moțule!”

Simbol al culturii românești și al dezideratului de libertate, mentor al mai multor generații, Florian Pittiș este descoperit și prețuit continuu de generațiile care vin. Evenimentul „Remember Florian Pittiș” aduce publicului emoția rară a unui concert de stare, în care artele se îmbină și trăirile transced planul concret, iar muzica devine lumina care radiază în suflete fericire.

Primăria Sectorului 3 vă așteaptă duminică, 27 aprilie, începând cu ora 17.00, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, Insula Pensionarilor, să îl sărbătoriți pe Florian Pittiș.

Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

 

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi