Cultura

iunie 29, 2015
 

FESTIVALUL NAȚIONAL DE POEZIE și MUZICĂ FOLK „COSTACHE CONACHI”. Tecuci 2015

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Casa de Cultură Tecuci în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci, organizează în zilele de 4-5 septembrie 2015  ediția a XXIII-a  a Festivalului Național de Poezie și Muzică Folk „Costache Conachi”.

Secțiunea I: Concurs de Poezie

Concurenţii: Pot participa tineri creatori de poezie în vârstă de până la 35 de ani, care nu au publicat în volum. Concurenţii vor trimite un număr de şapte poezii în câte cinci exemplare (scris cu diacritice), care vor purta fiecare, acelaşi moto de identificare. Într-un alt plic închis, pe care va fi înscris moto-ul poeziilor, participanţii vor introduce o fişă cu câteva date personale: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, distincţii literare, telefon, e-mail, etc.

Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizare şi stabilirea premiilor.

Secțiunea II: Concurs de Muzică Folk

Concurenţii: Pot participa tineri creatori de muzică folk în vârstă de până la 35 de ani. Concurenţii vor trimite într-un plic închis un număr de 3  piese folk (creații proprii) pe un cd  în format mp3 și o fişă cu   date personale: numele şi prenumele, data şi locul naşterii, domiciliul, ocupaţia, studiile, premii obținute, telefon, e-mail, etc. Laureații de la secțiunea folk vor susține scurt recital muzical (15-20 minute).

Plicurile cu fişa personală se vor deschide după jurizare şi stabilirea premiilor.

Lucrările (poezii, piese folk-creație muzicală) vor fi expediate până la data de 10 august 2015, data poştei, pe următoarea adresă :

Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, jud. Galaţi, cu menţiunea: Pentru concursul naţional de poezie „C. Conachi”

Jurizarea: Lucrările vor fi apreciate de un juriu, constituit din personalităţi culturale și muzicale.

Premiile: concurenţii stabiliţi câştigători vor fi invitaţi la Tecuci la manifestările organizate cu prilejul Festivalului Naţional de Poezie și Muzică Folk „Costache Conachi”.

Organizatorii  vor  acorda  următoarele  premii  în  numerar :

Secțiunea I: Concurs de Poezie

  • Marele premiu  – 600 lei
  • Premiul  I  – 500 lei
  • Premiul  II  – 400 lei
  • Premiul  III – 350 lei
  • Mențiune-250 lei

Secțiunea II: Concurs de Muzică Folk

  • Premiul  I  – 400 lei
  • Premiul  II  – 300 lei
  • Premiul  III – 250 lei

Vor mai fi oferite premii și din partea unor edituri sau reviste literare, partenere ale evenimentului. Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui, în mod excepţional, anumite premii.

Cazarea, transportul şi masa (diurna) Juriului vor fi asigurate de  organizatori.

Laureaților le va fi asigurată cazarea.

Laureaţii au obligația să fie prezenţi personal la Tecuci, pentru a primi premiile şi pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul Festivalului.

Relaţii la tel. 0236/820 449; 0767/902876: 0723/289 695 sau prin e-mail la adresa [email protected].

Regulamentul festivalului se găsește postat și pe pagina de web a Casei de Cultură, www.culturatecuci.ro

 

Autor: Aida Zaharia

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Festival de tehnologie la Iaşi

În acest weekend ieşenii sunt aşteptaţi la o expoziţie inedită de gadgeturi şi tehnologii. Timp de trei zile, pasionaţii de inventică sunt invitaţi la cel mai mare centru comercial din Iaşi unde se desfăşoară Fest...
de
 

 
 

Moş Nicolae vine la Iaşi

La finalul acestei săptămâni, vine Moş Nicolae! Ieşenii sunt invitaţi să petreacă aceste momente în Iulius Mall, unde vor avea parte de un festival de datini şi tradiţii susţinut de copii, o competiţie de şah pent...
de
 

 

 

Sărbătoare vestimentară la Iaşi

Iaşul s-a aflat zilele acestea sub semnul extravaganţei, găzduind prima ediţie a festivalului Kasta Morrely Fashion Week. Evenimentul de anvergură internaţională a căutat să promoveze trendurile de modă, reunind desig...
de
 

 
 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi