Cultura

august 15, 2013
 

Editura Adenium și-a desemnat câștigătorii concursului „Dă viață manuscrisului tău”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , , ,

Editura Adenium și-a desemnat câștigătorii concursului de debut pentru poezie, proză și grafică/bandă desenată. Au fost primite 68 de manuscrise de proză, 36 de poezie, 4 pentru secţiunea eseu şi 14 pentru grafică/bandă desenată. Niciun manuscris de la secţiunea eseu n-a trecut de selecția preliminară.

Astfel, premiul întâi la secțiunea poezie a fost câștigat de Ana Ionesei din Cluj Napoca, pentru volumul „Maldoririana”. Editura a decis să acorde Premiul Special „Adenium – Timpul” lui Adi Filimon (com. Chiajna, jud. Ilfov) pentru manuscrisul „Ioaneş cel Bun”.

Locul I pentru secțiunea proză a fost ocupat de Cosmin Leucuţa din Arad, care s-a înscris cu volumul „Laptele negru al mamei” şi Beatris Serediuc din Timişoara, înscris cu volumul „Varză”. La această categorie au fost desemnați doi câștigători pentru că au primit același punctaj în urma evaluării.

La secțiunea grafică/BD, ieșeanul Adrian Serghie a fost desemnat câștigător, cu albumul „20.000 leghe sub mări”.

Cele patru volume de literatură și albumul de grafică vor fi publicate până la ediţia din acest an a Târgului „Gaudeamus”, prilej cu care acestea vor fi lansate. Autorii vor primi câte 50 de exemplare ca drepturi de autor, pentru propriile acţiuni de promovare.

 

122 de volume au fost înscrise la concursul de debut

Concursul de debut a fost lansat pe 1 februarie și cuprindea secțiunile poezie, proză, eseu/critică/istorie literară  şi grafică/bandă desenată. Au fost primite 68 de manuscrise de proză, 36 de poezie, 4 pentru secţiunea eseu şi 14 pentru grafică/bandă desenată.

În urma fazei preliminare, au fost selectate câte zece manuscrise pentru poezie, proză şi bandă desenată/grafică, de la secțiunea eseu niciun manuscris neîntrunind criteriile selecţiei preliminare.

Manuscrisele selectate au fost supuse juriilor de specialitate pentru stabilirea câştigătorilor. Juriul pentru genurile literare a fost alcătuit din Al. Cistelecan, Bogdan Creţu, Liviu Antonesei şi Gabriel Cheşcu, în calitate de secretar.

Din juriul pentru grafică/bandă desenată  au făcut parte: prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rectorul Universității de Arte „George Enescu” Iași, lector univ. dr. Cristian Nae, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Alexandru Ciubotariu, ilustrator BD, directorul Muzeului de Benzi Desenate Bucureşti și Oana Nae, secretar al comisiei.

În urma analizei manuscriselor rămase în concurs, membrii juriilor au notat fiecare manuscris cu note de la 1 la 10. Secretarii au calculat mediile, care au condus la ierarhiile finale. Manuscrisele au fost desecretizate după încheierea procedurilor de jurizare.

Pe 1 ianuarie 2014, va fi lansată a doua ediție a concursului. Pentru acest concurs va fi adăugată spre jurizare și secțiunea de teatru.

 
 

 

Cele mai bune cărţi ale anului

În anul 2015, prima poziţie în topul celor mai vândute cărţi la editura Polirom este câştigată de volumul „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, urmat de „Exerciţii de echilibru”, de Tu...
de
 

 
 

Eveniment editorial- Gaudeamus 22

Editurile româneşti au pregătit pentru ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus o serie de noutăţi, oferind cumpărătorilor şansa de a achiziţiona la preţuri reduse cu până la 85% unele dintre cele mai îndrăgite ...
de
 

 
 

Raliul Iaşului a luat sfârşit

Cel mai mare eveniment sportiv al Iaşului a luat sfârşit! Timp de trei zile ieşenii s-au putut bucura de Raliul Iaşului. Anul acesta, câştigătorul a fost Simone Tempestini, în vârstă de numai 21 de ani, avându-l cop...
de
 

 

 

Lansarea albumului „Ludovic Stawski. Un pictor în Moldova secolului al XIX-lea”

Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași anunță lansarea albumului „Ludovic Stawski. Un pictor în Moldova secolului al XIX-lea”, semnat de dr. Corina Ci...
de
 

 
 

Dublu eveniment „Celelalte Cuvinte”: aniversare „Armaghedon” și lansare album „Trup și suflet”

Celelalte Cuvinte prezintă un concept de eveniment inedit pentru România: două teme diferite într-un singur concert. Astfel, trupa ajunge la Iași, în Underground Pub, pe data de 19 decembrie, pentru a sărbători 20 de an...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi