Cultura

ianuarie 10, 2014
 

Editura Adenium dă startul celei de-a doua ediţii a Concursului de Debut

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,
Editura Adenium, cu sediul în Iaşi, Aleea Copou nr. 3, anunţă lansarea celei de-a doua ediții a concursului de debut, pentru următoarele genuri literare și/sau grafice:
1. Poezie
2. Proză
3. Eseu
4. Teatru
5. Literatură pentru copii
6. Bandă desenată & miniatură grafică.
Concursul, la a doua ediţie, care se va desfăşura anual, face parte din strategia editurii de a sprijini autorii încă nedebutaţi în volum.
Concurenţii sunt invitaţi să expedieze prin poştă, pe adresa editurii, manuscrisele pe care doresc să le înscrie în concurs.
Coletul va conţine două plicuri:
– Unul care va conţine manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick etc.).
– Unul care va conţine datele de identificare: nume prenume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică.
În locul numelui şi prenumelui, manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto, care va fi menţionat şi pe plicul ce conţine datele de identificare.
Manuscrisele sunt aşteptate la sediul Editurii Adenium, până pe data de 15 mai 2013, data poştei. Într-o primă etapă, editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele șase categorii de opere supuse concursului. Ulterior, cele patruzeci de manuscrise pentru genurile literare pentru adulți vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari.
Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul literaturii pentru copii, benzilor desenate şi al graficii miniaturale.
Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câştigătoare volumele care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor.
Câştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii septembrie, iar tipărirea celor patru volume declarate câştigătoare va începe imediat după anunţarea învingătorilor. Volumele vor fi lansate la Gaudeamus, târgul de carte de toamnă de la Bucureşti şi se vor bucura de sprijinul integral al editurii în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, alte lansări publice. Autorii premiaţi vor primi câte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria lor activitate de promovare.
 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

Se schimbă conducerea de la Direcţia de Creşe

Reprezentanţii municipalităţii organizează, cu o zi înainte de ajunul Crăciunului, prima probă din concursul de promovare pentru ocuparea funcţiei contractuale de director la Direcţia de Creşe. Data limită a depuneri...
de
 

 
 

Noi directori la Institutul ,,Socola”

La începutul lunii acesteia, la Institutul de Psihiatrie ,,Socola”, a fost organizat concursul pentru ocuparea posturilor de director medical, director de îngrijiri şi director financiar contabil. Cei care ocupau posturile...
de
 

 

 

Avocaţi pentru o zi

Sâmbătă, Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept, Iaşi a organizat un concurs cu tematica ,,Procese Simulate- Drept Civil Obligaţii” la Tribunalul Iaşi. Organizatorii au dorit ca prin acest concurs, studenţii de ...
de
 

 
 

Olimpiadă la chimie, pentru liceeni

Sâmbătă, Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului a Universităţii Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează cea de-a treia ediţie a concursului ,,Acad.Cristofor Simionescu”. Concursul cuprinde ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi