Cultura

mai 2, 2014
 

Dan Puric vine cu ”Suflet Românesc” pe scena teatrului ieșean

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: ,

Omul de cultură Dan Puricrevine în lumina reflectoarelor teatrului ieșean săptămâna viitoare, 5 mai, cu spectacolul ”Suflet Românesc”.

Dan Puric spune, prin pantomima, povestea ieșirii din comunism a poporului roman, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, cu prețul unor umilințe și a unor suferințe majore, în absența unei adevărate înțelegeri din partea Occidentului.
„Dedic acest spectacol poporului român, frumuseții lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumusețe va avea puterea ca odată plecat în lume să-i tămăduiască și pe alții.”, a spus Dan Puric.

Spectacolul „Suflet Românesc” va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, pe data de 5 mai, la ora 19:00, scenografia și regia fiind semnate de Dan Puric, coregrafia pentru dansul clasic și modern fiind concepută de Svetlana Zotina, în timp ce coregrafia pentru dansul grecesc a fost creată de Amalia Strinopoulou, iar cea pentru dansul popular de Costică Balarau. Costumele au fost concepute de Lili Cenean, în timp ce de editarea coloanei sonore s-a ocupat Radu Draganescu, iar de sunet și lumini, Alin Popa, în timp ce fotografia și grafica a fost facută de Constantin Tudose/Creativ Impact. Prețul unui bilet este între 80 de lei și 100 de lei.

 
 

 

Dan Puric, în conferință la Iași

Omul de cultură, Dan Puric, revine la Iași pentru un nou eveniment. Este vorba de conferința intitulată „Despre Identitatea Românească”, care va avea loc marți, 17 februarie 2015, începând cu ora 19.00 în cadrul C...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi