Cultura

februarie 18, 2014
 

CLUBUL DE LECTURĂ „EX LIBRIS” în cadrul Târgului de Carte LIBREX 2014

Mai multe articole de »
Postat de:

Autorii debutanţi sau deja consacraţi sunt invitaţi să se înscrie în perioada 18 februarie – 5 martie 2014 pe lista vorbitorilor la CLUBUL DE LECTURĂ „EX LIBRIS” din cadrul Târgului de Carte LIBREX, cu propuneri de secvenţe literare din opera proprie.
Clubul de Lectură „EX LIBRIS” se va desfăşura după Regulamentul alăturat.
Perioada de înscriere: 18 februarie – 5 martie 2014
Cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie şi să ne trimită propunerile prin e-mail ([email protected]) sau direct la sediul Editurii Sedcom Libris din Iaşi, Şos. Moara de Foc nr. 4, în vederea selectării şi includerii acestora în program.
Cele mai reuşite creaţii vor fi publicate în primul număr al revistei „LIBREX”
care va apărea la ediţia de anul acesta a Târgului de Carte.
Organizatorul evenimentului: Editura SEDCOM LIBRIS
Adresa: Şos. Moara de Foc nr. 4, cod 700527, Iaşi
Contact: Tel.: 0232 242 877, Fax: 0232 233 080,
E-mail: [email protected]
REGULAMENTUL CLUBULUI DE LECTURĂ „EX LIBRIS”
Art. 1. Participanţi. Clubul de Lectură „EX LIBRIS” se adresează, deopotrivă, autorilor debutanţi (nepublicaţi), dar şi celor consacraţi (deja publicaţi).
Art. 2. Secţiunile la care se pot înscrie participanţii la Clubul de lectură „EX LIBRIS” sunt: Poezie, Proză, Eseu şi Critică literară.
Art. 3. Scopurile Clubului de Lectură „EX LIBRIS” sunt următoarele: stimularea creativităţii, dezinvolturii în exprimare, talentului, originalităţii şi imaginaţiei în cadrul unei întâlniri literare desfăşurate pe fundalul unui târg de carte de tradiţie şi descoperirea unor noi voci literare care vor fi publicate în revista „LIBREX” care va apărea la această ediţie a Târgului, precum şi în cadrul unui viitor volum colectiv.
Art. 4. Obiectivele Clubului de Lectură „EX LIBRIS” sunt următoarele: stimularea şi punerea în valoare a pasiunii pentru creaţie, lectură, analiză critică şi literară; stimularea performanţelor artistice individuale şi de grup; cunoaşterea şi aprofundarea literaturii româneşti şi universale, clasice şi contemporane; cultivarea aptitudinilor de comunicare expresivă, a creativităţii, receptivităţii şi a originalităţii etc.
Art. 5. Înscrierea participanţilor la Clubul de Lectură „EX LIBRIS” are loc în perioada 18 februarie –
5 martie 2014, inclusiv, prin e-mail ([email protected]). Persoana de contact din partea organizatorului este redactorul-şef, Alina Hucai (telefon: 0742 76 97 72, 0232 242 877).
Art. 6. Dosarul de înscriere. Concurenţii vor transmite prin e-mail ([email protected]) un extras din propria creaţie (minim 15 pagini – maxim 50 pagini), în format .doc, din care organizatorul va selecta un fragment pentru lectură în cadrul Clubului de Lectură şi pentru publicare în revista „LIBREX”. Selecţia prezentată nu este restricţionată de eventualele publi-cări şi/sau prezentări la diverse concursuri. Extrasul de operă va fi însoţit de un dosar de autor format din Curriculum vitae literar însoţit de fotografie, date de contact: adresa de e-mail, nu¬măr de telefon şi adresă poştală.
Art. 7. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza acele creaţii care nu cumulează un minimum obligatoriu de criterii literare axiologice, conţin greşeli gramaticale grave sau un limbaj licenţios impropriu.
Art. 8. Organizarea. La întâlnirea membrilor Clubului de Lectură „EX LIBRIS” din cadrul Târgului de Carte LIBREX 2014, fiecare intervenţie, în limita timpului disponibil, va fi de maximum 15 minute. În cazul în care, din motive obiective, un autor nu poate fi prezent pentru a-şi susţine momentul, organizatorul poate suplini această absenţă printr-un reprezentant al său care va lectura paginile alese. Concursul se va desfăşura în Sala Mozart de la nivelul II, Palas Mall, miercuri, 12 martie 2014, după o ordine a intervenţiilor ce va fi comunicată pe data de 6 martie 2014. Sala Mozart are o suprafaţă de 172.10 mp, o capacitate de 110 persoane (stil cinema) şi un foyer pentru pauzele de cafea. Utilizatorii acesteia beneficiază de următoarele facilităţi: internet wi-fi, aer condiţionat, ecran de proiecţie, videoproiector, sistem audio profesional, microfoane, handsfree, pupitru, echipament IT. Toţi participanţii şi susţinătorii lor sunt rugaţi să aibă, pe tot parcursul Clubului de Lectură, un comportament civilizat şi de fairplay. Ulterior, Clubul de Lectură „EX LIBRIS” se va reuni trimestrial, după un program dinainte stabilit şi transmis membrilor săi, la Casa Cărţii din Iaşi, în Sala de Conferinţe de la nivelul II.
Art. 9. Beneficii. Autorii selectaţi vor fi publicaţi în revista „LIBREX” şi într-un viitor volum colectiv, vor primi câte un exemplar gratuit din această publicaţie culturală şi din volumul colectiv, vor fi promovaţi cu orice prilej şi prin orice mijloc posibil de organizator, vor primi legitimaţie de membru şi vor deveni colaboratori ai organizatorului pentru diverse activităţi editoriale.
Art. 10. Adeziune. Înscrierea în Clubul de Lectură „EX LIBRIS” şi transmiterea materialelor către organizator confirmă, implicit, acceptarea condiţiilor din acest regulament, ceea ce conferă dreptul organizatorului de a dispune liber de orice constrângeri publicarea acestora în revista „LIBREX”, precum şi în cadrul unui viitor volum colectiv.

Ediția a XXII‐a a Târgului de Carte LIBREX va avea loc în perioada 12 – 16 martie 2014, în incinta Palas Mall din Iaşi, o locație nouă, în inima oraşului, lângă Palatul Culturii, care ne garantează un trafic de peste 100 de mii de vizitatori în cele cinci zile cât durează evenimentul. Sub genericul Primăvara cărților la Iaşi, Librex‐ul reuneşte anual expozanți din domeniul editorial din întreaga țară, precum şi din arii conexe acestuia: papetărie, artă, muzică şi diverse industrii creative similare.

 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi