Cultura

noiembrie 11, 2013
 

Biblioteca „V. A. Urechia“ din Galați împlinește 123 de ani

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Aniversarea a 123 de ani de existenţă a Bibliotecii „V. A. Urechia“ va fi marcată, între 11 şi 17 noiembrie, prin numeroase manifestări culturale, ştiinţifice şi educative la sediul central şi filialele de cartier.

Luni, 11 noiembrie, la 10.00, în faţa statuii lui Urechia din faţa Bibliotecii, la deschiderea oficială, va avea loc şi un recital poetic al membrilor filialei USR. Urmează o sesiune de informare şi formare pentru utilizatori, cu elevii Şcolii „Mihail Sadoveanu”.

Marţi, de la ora 10.00, în Sala „Mihai Eminescu”, la sediul central, va fi o întâlnire cu prof univ. dr. Mircea Regneală, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România. Urmează o lansare de carte, prezentarea editurii Bibliotecii, lansarea Buletinului Fundaţiei Urechia, prezentarea „Fondului Cantacuzino”, intervenţii ale unor profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” şi ale oamenilor bibliotecii. De la 11.00, la Secţia împrumut pentru copii, elevii Colegiului de Arte „Dimitrie Cuclin” se vor participa la o lectură publică.

Miercuri, de la 14.00, la filiala bibliotecii din Casa de Cultură a Sindicatelor, este programată acţiunea „Primii paşi în bibliotecă” – vizita ghidată a copiilor de la Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii. Tot atunci, la sediul central, în Sala „Eminescu”, începe sesiunea de informare şi formare pentru utilizatori a elevilor de la Colegiul de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”.

Joi, de la ora 10.00, are loc sesiunea pentru elevii C.N. „Vasile Alecsandri”. Tot atunci, la Sindicate la filială, are loc un concurs,  cu participarea Grădiniţei „Step by Step”. La sediul central, de la 17.00, la Salonul „Axis Libri”, vor lansa cărţi scriitorul Adrian Georgescu şi gen. Emil Străinu.

Vineri, de la 11.30, la filiala din Micro 40, se va desfăşura, în limba franceză, dezbaterea „Valori ale cetăţeniei europene”, organizată de Fundaţia IKON în cadrul proiectului „Memorie, solidaritate, pace – Ceremonial pentru Ziua Armistiţiului”. Iar de la 12.00, la Sindicate, se vor desfăşura dialoguri libere despre cărţile citite cu elevii de la Şcoala „Sf. Ana”. Iar la sediul central, de la 14.30, vom vedea voluntarii b ibliotecii vor  fi premiați. â

Biblioteca mai pregăteşte câteva expoziţii şi proiecte dedicate acestui eveniment, inclus în Serbărilor Galaţiului.

Autor: Pompiliu COMŞA, Reporter European 2012

 

 
 

 

Cum dorește Abba să marcheze 40 de ani de la înfiinţare?

Potrivit Mediafax, renumite formație suedeză ABBA dorește să se reunească și să revină pe scenă anul viitor, în vederea marcării a patru decenii de la înființare, a declarat cântăreața Agnetha Fältskog pentru u...
de
 

 
 

Ministerul vrea reînfiinţarea liceelor pedagogice

Într-un interviu acordat pentru NewsIn, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cere să nu se renunţe la formarea învăţătorilor prin liceele pedagogice. „Eu personal nu sunt de acord cu ideea desfiinţării liceelor peda...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi