Cultura

mai 26, 2014
 

Lansările Editurii Adenium la Bookfest

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , ,

Editura Adenium vă invită la cea de-a IX-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura la Complexul Expozițional Romexpo din București, între 28 mai și 1 iunie (Pavilioanele C1, C2 și C4). Aveți ocazia să vă întâlniți cu scriitorii preferați din țară și din străinătate, să luați contact cu cele mai interesante noutăți editoriale. Editura Adenium vă așteaptă la standul situat în Pavilionul expozițional C4, cu un discount de 30% la toate titlurile din oferta de carte pentru copiii și generalistă.

Toate lansările vor avea loc la Cafeneaua Literară Julius Meinl (situată în Pavilionul C4). Joi, 29 mai, între orele 16.00 și 17.00, sunteţi invitaţi la evenimentul de lansare a Colecției de Științe Politice Colloquium. Un proiect de elită, coordonat de prof. univ. dr. Daniel Șandru (Universitatea „Petre Andrei”, Iași), adresat tuturor celor interesați de înțelegerea conceptelor și mecanismelor ce asigură funcționarea politicii și în special specialiștilor și studenților din această arie științifică. La eveniment vor participa Dan Pavel, Liviu Antonesei, Sorin Bocancea, Antonio Momoc, Corina Barbaros, Matei Demetrescu și Codrin Tăut. Discuțiile vor fi moderate de Daniel Șandru, coordonatorul colecției.

Cele patru titluri care vor fi lansate sunt: Comunicarea 2.0. New media, participare și populism (Antonio Momoc), Marketingul politic. Repere teoretice și strategii de acțiune (Corina Barbaros), Guvernamentalitatea. Forme și tehnici ale puterii în Occident (Matei Demetrescu, Codrin Tăut), Politicile publice. Raționalitate și decizie în spațiul administrativ (Dorina Țicu).

Vineri, 30 mai, de la ora 12.00, sunteţi aşteptaţi la lansarea cărții Bătrâna canapea albastră și alte povestiri. Vor fi prezenți la eveniment autorul volumului, scriitorul canadian Seymour Mayne și traducătoarea Raluca Tănăsescu, iar scriitorul Liviu Antonesei va face oficiile de gazdă a evenimentului. O excelentă colecție de povestiri comice, despre chibuțul de la sinagogă, care trece printr-o criză de whisky fără precedent, despre un unchi aventurier și hâtru, care le lasă rudelor agasante un testament plin de farse și despre multe alte situații hilare.

Tot pe 30 mai, de la ora 16.00, aveți ocazia să vă întâlniți cu scriitoarea Doina Popescu, la evenimentul de lansare a volumului Iluzoria vulpe a fericirii. Un excelent roman despre „durerea distilată în esențe tari“, despre dorul propriei regăsiri în și alături de ceilalți. Autoarea va vorbi despre cum a luat naștere volumul, răspunzând provocării lansate de moderatorul Gabriel Cheșcu și de invitații Liviu Antonesei și Tudor Călin Zarojanu.

Lansarea pregătită de editura Adenium pentru sâmbătă, 31 mai, între orele 18.00-19.00, este un eveniment special, care aduce în fața publicului volumul de interviuri Odicolonuri. Autorul, Cornel Mihai Ungureanu, a intervievat mari personalități ale culturii românești, din sfere multiple, printre alții, pe Ana Blandiana, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Gellu Dorian, Bogdan Suceavă, Lucian Dan Teodorovici sau Daniel Cristea‑Enache. Cititorii vor găsi în paginile cărții comentarii provocatoare privind operele și biografiile intervievaților, dar și istoria tulbure din perioada comunistă și din cea contemporană.

Pentru 1 iunie, între orele 15.30-17.00, editura ieşeană v-a rezervat o dublă lansare de carte pentru copii și părinți. Este vorba despre apariția volumului de benzi desenate Abu-Hasan. Povestiri și schițe (o adaptare în premieră în benzi desenate după scrierile lui I.L. Caragiale, cu un scenariu semnat de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei și ilustrații de Șerban Andreescu). Al doilea volum ce va fi prezentat publicului este Capra cu trei iezi și alte povești în versuri (autor Lidia Batali, ilustrator Adrian Barbu), un proiect cu totul special, care transpune în versuri cele mai îndrăgite scrieri ale marelui povestitor Ion Creangă. Copiii vor avea parte de surprize oferite de Editura Adenium și se vor bucura de sceneta interpretată de copiii coordonați de Viviana Radu. La eveniment vor lua parte invitați de seamă: Adrian Cioroianu, Lidia Batali, Liviu Antonesei, Dodo Niță, Șerban Andreescu.

Ediția din acest an a Salonului de Carte Bookfest se anunță a fi efervescentă! Profitați de toate ocaziile de a vă întâlni cu personalități ale literaturii românești și internaționale – invitata de onoare a acestei ediții este Polonia – și de promoțiile speciale, oferite pentru cei mai pasionați cititori ai noștri.





 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi