O cofetărie cochetă din Iași, situată pe strada Lăpușneanu, reinventează gustul. Deschisă recent, aceasta a hotărât să îmbine gustul dulce al preparatelor de patiserie cu evenimentele culturale. În acest sens, încă de la începutul anului, Atelierele de Cofetărie și patiserie Regallia au inaugurat un proiect inedit la Iași. Pe fundalul competiției orașului pentru a deveni Capitală Culturală, reprezentanții au decis să aducă, lună de lună, un produs de patiserie care să poarte numele unei personalități culturale a României. Dacă luna ianuarie a fost dedicată poetului Mihai Eminescu, luna februarie este dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, care este celebrat astăzi la cei 138 de ani de la nașterea sa. În acest sens, cofetarii au reprodus cu fidelitate, în laboratoarele lor, în miniatură, din marțipan, mai multe dintre lucrările celebrului sculptor și le-au expus într-o vitrină publicului curios. Pentru a nu-i lăsa totuși pe iubitori de prăjituri să privească doar la reproducerile dulci ale artistului, cofetarii au pregătit Prăjitura Domnișoara Pogany, realizată integral din produse naturale.
”Ne-am propus ca în această lună să îl celebrăm pe Constantin Brâncuși, pentru că astăzi se împlinesc 138 de ani de la nașterea sa. Este evident pentru noi faptul că artistul a adus contribuții substanțiale în viziunea despre artă și cultură, a căutat formule inedite care au pus cultura noastră națională în albumele de artă ale lumii. Constantin Brâncuși este un important ambasador al cuturii noastre naționale în întreaga lume, fiind la ora actuală considerat unul dintre cei mai valoroși sculptori ai timpului. Acesta este pentru noi un prilej bun pentru a readuce în atenția publicului iubitor de artă lucrările artistului, motiv pentru care am reprodus, în miniatură, câteva dintre piesele sale. Mai mult decât atât, iubitorilor de dulce le-am creat, în laboratoarele cofetăriei nostre, o prăjitură care poartă numele uneia dintre cele mai celebre lucrări ale artistului român, Domnișoara Pogany”, a declarat managerul cofetăriei, Ciprian Croitoru.
Reprezentanții Atelierelor de cofetărie și patiserie Regallia mai susțin că în viitorul apropiat vor lansa la Iași mai multe programe culturale de teatru, lecturi publice, concerte, vernisaje, prin intermediul cărora vor încerca să îmbine pofta de dulce cu pofta de cultură.