Tineret

august 6, 2015
 

Maria Alexandra Silvestru expune „Perspective abstracte”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Vineri, 7 august 2015, tânăra pictoriță tecuceancă Maria Alexandra Silvestru aduce în atenția publicului expoziția personală „Perspective Abstracte”.  Lucrările, 22 la număr,  vor fi expuse la Sala „Ștefan Petică” a Casei de Cultură a muncipiului Tecuci. 

Maria  Alexandra  Silvestru  s-a născută la 18 iulie 1994 în localitatea Tecuci, jud. Galați, în prezent este studentă a Facultații de Litere din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, specializarea Rusă-Engleză.  Pictorița, elevă a profesorului Ioniță Bebea de la filiala Tecuci a  Palatului Copiilor Galați, expune pentru a doua oară la Tecuci, dar este premiantă la numeroase concursuri naționale organizate în mari orașe ale țării.

 • Bârlad, Concursul Internațional ”N. Tonitza”, ediția a XIV-a, premiul I (2012)
 • Bacău,Concurs Național ”Locuim pe Pământ. De noi depinde!”, ediția a VI-a, secțiunea design vestimentar, premiul I (2012)
 • Sighet, Festivalul Internațional de Folclor pentru copii ”Am fost ș-om fi”, secțiunea arte plastice, premiul I (2012)
 • Panciu, Concurs Interjudețean de artă ”Descoperim Tradiția Străbună”, ediția a V-a,secțiunea icoană pe lemn, premiul I (2012)
 • Icoana- Frumusețe a Ortodoxiei (2012)
 • Buzău, Concurs Național ”Culorile Copilăriei”, premiul II
 • Buzău, Concurs Național ”Culorile Copilăriei”, premiul I
 • Tecuci, Concursul Național de Artă Plastică și Iconografie ”Ucenici la Porțile Credinței”, secția iconografie, premiul I (2011) de Artă Plastică și Iconografie ”Ucenici la Porțile Credinței”, secția artă plastică, premiul I (2011)
 • Bârlad, Concursul Internațional ”N. Tonitza”, premiul II (2011)
 • Panciu, Concurs Interjudețean de artă ”Descoperim Tradiția Străbună”, ediția a IV-a, secțiunea icoană pe lemn, premiul I (2011)
 • Panciu, Concurs Interjudețean de Artă Plastică ”Prietenie, Armonie și Culoare”, secțiunea icoană pe lemn, premiul III (2011)
 • Icoana- Frumusețe a Ortodoxiei (2011)
 • Iași, Expoziția națională”Învingător prin Artă!”, secțiunea arte vizuale, premiul III (2010)
 • Tecuci, Concursul Național de Artă Plastică și Iconografie ”Ucenici la Porțile Credinței”, secția iconografie, premiul I (2010)
 • Cluj-Napoca, Concursul Național de Fotografie ”Stop violenței împotriva copilului” (2010)

 

 

Aida Zaharia, anul II CRP

 

 

 
 

 

O nouă expoziţie de pictură în Iaşi

Orice iubitor de artă poate vizita până pe 31 august,  Expoziţia de pictură ,,EmiNeTo” din cadrul Galeriei de Artă Grand Hotel Traian. Autorul operelor de artă este Sabo-Bucur Marius Nicolae, absolvent  al Liceului d...
de
 

 
 

Celebrarea spiritului naţional

Anul trecut, evenimentele dedicate zilei naţionale la Iaşi au înregistrat un record de audienţă, de peste 10.000 de persoane. Nici anul acesta, Iaşul nu se va lăsa mai prejos, după cum a declarat primarul Mihai Chirica....
de
 

 
 

Festivalul „Teodorenii”, la a doua ediţie

Concurs de traduceri şi creaţii literare, expoziţii, spectacole de teatru, degustări de vin şi dezbateri pe diferite teme, toate acestea şi nu numai îi vor aştepta pe ieşeni la Festivalul „Teodorenii”. Aflat la a d...
de
 

 

 

Dali şi Divina Commedia

Zilele acestea ieşenii au prilejul de a vizita expoziţia „Salvador Dali – Divina Commedia”, găzduită de Muzeul Unirii. Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, 21 octombrie şi s-a bucurat de o prezenţă numeroasă a i...
de
 

 
 

Pelerinaj, de la Iaşi la Barbizon

Simezele Galeriilor de Artă ale Ateneului Tătărași au găzduit joi seara un eveniment plastic deosebit, vernisajul expoziţiei „Pelerinajul cultural”. Expoziţia de pictură propune o parte din lucrările realizate de p...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi