Medicii avertizează băutorii de cafea la plic că își pun în pericol sănătatea, acestea conținând chimicale din care se fac îngrășămintele chimice sau hârtia, acestea din urmă afectându-ne rinichii imunitatea, dar și ficatul.
Consumând zilnic pliculețele de “3 in 1” sau mai nou capsulele pentru espressor distrugem sănătatea ficatului și nu numai, acestea conținând “E- uri” pe bandă rulantă, sintetice ascunse în denumiri ciudate și lungi. Organismul nu este pregătit să digere avalanșa de chimicale și face eforturi în acest sens.
În mod normal, aceste substanțe periculoase pentru organism nu ar avea ce să caute în cafea, asta ne confirmă medicul Mihaela Ionescu. „Grăsimile hidrogenate se găsesc în margarinele de care fug toți. Corectorii de aciditate măsluiesc culoarea și gustul. Pot da alergii. Fosfații se folosesc ca îngrășăminte chimice, iar azi toată lumea fuge de ele. Emulgatorii, întâlniți în produsele de patiserie, fac picăturile de grăsime cât mai fine. Toate aceste sintetice intoxică zilnic organismul. „Precizează Mihaela Ionescu, de la Institutul „Nicolaie Paulescu”, din București.
De regulă, românii beau ceai când se îmbolnăvesc și cafea în fiecare zi, pentru că altfel nu se pot trezi, nu se pot apuca de treabă, și nu au spor în ceea ce fac, însă dacă ne-am gândi o clipă la avertizările specialiștilor în legătură cu toxinele din cafeaua la plic, cu siguranță am renunța la acest obicei.
Surse: www.realitatea.net
Autor: Boandă Diana-Ioana, studentă Jurnalism, anul III