Salata de patrunjel este o opțiune sănătoasă pentru sezonul rece. Să vedem cum se prepară pentru a obține o masă sătioasă. Contine acid folic din belsug, adică un nutrient important în prevenția cancerelor. Are și multă vitamina C, pe care organismul nu poate s-o producă și nici s-o depoziteze. Vorbim despre patrunjel, vedeta verdeturilor. Dr. Andreea Dragomirescu, nutritionist: „Orientativ, in privinta continutului de vitamina C, patrunjelul contine cam de 4 ori mai multa vitamina C decat portocalele. Si contine mai mult fier decat spanacul”. Dr. Serban Damian, nutritionist: „Clorofila este unul dintre cei mai puternici antixodanti naturali care genereaza viata in interiorul celulelor plantelor, iar odata ajunsa in interiorul organismului uman genereaza acelasi lucru”. Și nu rata nici sucurile facute în blender, în care poți adauga patrunjel din belșug. Pătrunjelul se poate pune în orice mâncare gătită, la finalul preparării ca să nu ii distrugi vitaminele.
Află mai multe despre pătrunjel http://www.foodstory.ro/meatless-friday/patrunjelul-vedeta-verdeturilor-iata-de-ce-trebuie-sa-l-consumi-in-sezonul-rece