Consumul produselor de tip fast food, al băuturilor carbogazoase şi al dulciurilor, sunt doar o parte dintre obiceiurile nesănătoase ale ieşenilor. Astfel, obezitatea este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cu care se prezintă la medic din ce în ce mai mulți oameni.
Acest tip de alimentaţie este calea sigură către obezitate. Hrana este săracă în nutrienţi din cauza proceselor de prăjire la care este supusă, conţine multe zaharuri şi conservanţi, substanţe care pot fi nocive pentru organism. Spre deosebire de anii trecuţi, numărul persoanelor supraponderale a crescut simţitor, spun medicii.
O persoană care suferă de obezitate este predispusă la boli cu rată mai mare de mortalitate. Ieşenii sunt conştienţi de efectele negative ale consumului de mâncare de tip fast food.
Fructele, legumele şi alimentele cât mai puţin procesate sunt alternativele sănătoase la produsele fast food.
Reporter: Ruxandra Caşu