Indivizii care intenționează să reducă numărul de calorii consumate atunci când consumă alcool și aleg să combine o băutură alcoolică cu un suc dietetic, fără zahăr, trebuie să fie pregătiți pentru efectul mai puternic al alcoolului. Potrivit unei noi cercetări, combinația de suc fără zahăr cu alcool determină îmbătarea mai rapidă decât combinarea aceleiași băuturi alcoolice cu un suc în care se găsește zahăr.
Consumat cu un suc dietetic, alcoolul duce la un nivel mai ridicat al alcoolului în aerul respirat comparativ cu aceeași cantitate de alcool combinată cu un suc zaharat. Acest lucru se întâmplă întrucât se pare că zahărul încetinește absorbția alcoolului din stomac spre fluxul sangvin. În altă ordinde de idei, sucul dietetic nu accelerează îmbătarea, ci zahărul din sucurile obișnuite încetinește ritmul în care alcoolul este absorbit de către organism.
Acest studiu a fost realizat din curiozitatea de a afla dacă alegerea unei băuturi dietetice poate determina ridicarea nivelului de alcool din sânge peste limita legală. Atunci când participanții la studiu consumau alcool cu un suc nezaharat, alcoolemia medie era de 0.091 de procente, dar dacă beau aceeași cantitate de alcool combinată cu un suc zaharat, alcoolemia era de 0.077%. În cadrul acestei cercetări, voluntarii nu au simțit nici o diferență între cele două tipuri de băuturi.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA