Sport

iunie 21, 2018
 

CSU ,,Dunărea de Jos” luptă pentru promovare

Mai multe articole de »
Postat de: Marius Silviu Burlui

Chiar dacă în această perioadă toată atenţia este îndreptată către Campionatul Mondial din Rusia, pentru echipele fruntaşe din ligile inferioare de fotbal, sezonul competiţional încă nu s-a încheiat.
Una dintre aceste echipe este şi formaţia gălăţeană, de Liga a IV-a, CSU ,,Dunărea de Jos” care, se pregăteşte intens în aceste zile pentru partida tur a barajului de promovare în eşalonul superior, de pe teren propriu, contra formaţiei brăilene, CS Făurei.
Iubitorii Sportului cu mingea rotundă sunt invitați sâmbătă, 23 iunie, orele 18, pe stadionul Oțelul, din Galaţi, să-şi susțină echipa locală, despre care antrenorul ei, Cătălin Savu, crede cu tărie că poate promova în Liga a III-a, chiar dacă la baraj va da peste puternica formaţie a lui Bănel Nicoliţă:
,,Așteptăm cât mai mulți iubitori ai jocului cu balonul rotund și nu numai, să vină la stadion să ne încurajeze! Galațiul, din punctul meu de vedere, are nevoie de fotbal, are nevoie de fotbal în eșaloanele superioare!”
Cu un lot de jucători tineri, majoritatea urmând sau terminând studiile la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos”
din Galaţi, de la nici un an de la reînfiiţare, universitarii, au câştigat atât campionatul Ligii a 4-a gălăţene cât şi Cupa României, faza judeţeană.
,,Pe lângă valoare, pe care am demonstrat-o câștigând atât Cupa cât și campionatul, tinerețea și entuziasmul specifice vârstei sunt alte atuuri importante. Avem jucători buni, jucători pe care ne vom baza și la anul dacă e să promovăm în liga a 3-a, dar eu sunt optimist din acest punct de vedere”, declara ieri, după antrenament, Cătălin Savu, care este atât antrenorul cât şi preşedintele clubului”.
,,Suntem pregătiți fizic foarte bine”, susţinea la antrenamente Adrian Anastasie, jucătorul universităţii.
Campionatul Ligii a 4-a a fost încheiat de CSU Galaţi cu următorul lot de jucători: Adrian Anastasie, Alexandru Apostol, Rareş Antofe, Andrei Brumaru, Daniel Cană, Constantin Chiciuc, Alexandru Codreanu, Andrei Constantinescu, Cristian Crişan, Daniel Dajbog, Sorin Dănăilă, Ionuţ Florea, Constantin Gheorghiu, Cosmin Gârleanu, Adrian Grigoraş. Mădălin Hilohi, George Iacob, Lucian Ignat, Bogdan Ion, Valentin Lungu, Nicuşor Măstăcan, Octavian Moise, Dănuţ Morogan, Robert Neagu, Alexandru Paţilea, Alexandru Perju, Bogdan Popov, Dragoş Rotaru, Costin Serea, Alexandru Stancu, Marius Stoian, Gheorghiţă Ţuiu.
De partea cealaltă formaţia patronată de fostul internaţional stelist, Bănel Nicoliţă, CS Făurei, şi-a format un lot competitiv, adunând din judeţ jucători valoroşi care au experienţa ligilor superioare, despre care antrenorul gălăţean declara: ,,o echipă bună, cu jucători experimentați, dar normal, pericolul numărul unu vine de la Bănel Nicoliță și de la fratele lui Stelică, jucători care au jucat în eșaloanele superioare”.
Bănel Nicoliţă care este şi jucător de bază a avut alături în echipă alţi doi fraţi, pe Stelian Nicoliţă, care a fost desemnat de AJF Brăila golgeterul Ligii a IV-a, şi pe portarul Aurel Nicoliţă, jucător de asemenea foarte valoros.
Partida retur va avea loc o săptămână mai târziu, pe 30 iunie, la Făurei.

 
 

 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Argintul de la Balcaniada de Informatică a ajuns la Iaşi

Un elev de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Mosil” din Iaşi a obţinut argintul la Balcaniada de Informatică.  Pentru a ajunge la o astfel de performanţă, Denis Banu a renunţat la pasiunea vieţii s...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este neconstituţional

Despre legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii s-a vorbit mult în presă în ultima vreme. Președintele PSD Liviu Dragnea a susținut acest proiect de lege, afirmând că acest Fond va ajut...
de Ioana Nedelcu
 

 

 

Cum alegem pepenii, ca să fie dulci?

În zilele toride de vară, pepenele roşu, rece şi gustos, este fructul-vedetă. Alegerea unui pepene nu e deloc simplă, dar unii comercianţi sunt gata să-şi vândă, pe lângă marfă, şi metodele “complexe” de găs...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Victorie lejeră pentru FC Viitorul

FC Viitorul Constanţa a debutat, joi, cu o victorie în noua stagiune europeană, împotriva formaţiei Racing Union Luxemburg. Meciul contând pentru prima manșă a turului întâi din preliminariile Europa League, disputat ...
de Marius Silviu Burlui
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi