Sport

iunie 21, 2018
 

CSU ,,Dunărea de Jos” luptă pentru promovare

Mai multe articole de »
Postat de: Marius Silviu Burlui

Chiar dacă în această perioadă toată atenţia este îndreptată către Campionatul Mondial din Rusia, pentru echipele fruntaşe din ligile inferioare de fotbal, sezonul competiţional încă nu s-a încheiat.
Una dintre aceste echipe este şi formaţia gălăţeană, de Liga a IV-a, CSU ,,Dunărea de Jos” care, se pregăteşte intens în aceste zile pentru partida tur a barajului de promovare în eşalonul superior, de pe teren propriu, contra formaţiei brăilene, CS Făurei.
Iubitorii Sportului cu mingea rotundă sunt invitați sâmbătă, 23 iunie, orele 18, pe stadionul Oțelul, din Galaţi, să-şi susțină echipa locală, despre care antrenorul ei, Cătălin Savu, crede cu tărie că poate promova în Liga a III-a, chiar dacă la baraj va da peste puternica formaţie a lui Bănel Nicoliţă:
,,Așteptăm cât mai mulți iubitori ai jocului cu balonul rotund și nu numai, să vină la stadion să ne încurajeze! Galațiul, din punctul meu de vedere, are nevoie de fotbal, are nevoie de fotbal în eșaloanele superioare!”
Cu un lot de jucători tineri, majoritatea urmând sau terminând studiile la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos”
din Galaţi, de la nici un an de la reînfiiţare, universitarii, au câştigat atât campionatul Ligii a 4-a gălăţene cât şi Cupa României, faza judeţeană.
,,Pe lângă valoare, pe care am demonstrat-o câștigând atât Cupa cât și campionatul, tinerețea și entuziasmul specifice vârstei sunt alte atuuri importante. Avem jucători buni, jucători pe care ne vom baza și la anul dacă e să promovăm în liga a 3-a, dar eu sunt optimist din acest punct de vedere”, declara ieri, după antrenament, Cătălin Savu, care este atât antrenorul cât şi preşedintele clubului”.
,,Suntem pregătiți fizic foarte bine”, susţinea la antrenamente Adrian Anastasie, jucătorul universităţii.
Campionatul Ligii a 4-a a fost încheiat de CSU Galaţi cu următorul lot de jucători: Adrian Anastasie, Alexandru Apostol, Rareş Antofe, Andrei Brumaru, Daniel Cană, Constantin Chiciuc, Alexandru Codreanu, Andrei Constantinescu, Cristian Crişan, Daniel Dajbog, Sorin Dănăilă, Ionuţ Florea, Constantin Gheorghiu, Cosmin Gârleanu, Adrian Grigoraş. Mădălin Hilohi, George Iacob, Lucian Ignat, Bogdan Ion, Valentin Lungu, Nicuşor Măstăcan, Octavian Moise, Dănuţ Morogan, Robert Neagu, Alexandru Paţilea, Alexandru Perju, Bogdan Popov, Dragoş Rotaru, Costin Serea, Alexandru Stancu, Marius Stoian, Gheorghiţă Ţuiu.
De partea cealaltă formaţia patronată de fostul internaţional stelist, Bănel Nicoliţă, CS Făurei, şi-a format un lot competitiv, adunând din judeţ jucători valoroşi care au experienţa ligilor superioare, despre care antrenorul gălăţean declara: ,,o echipă bună, cu jucători experimentați, dar normal, pericolul numărul unu vine de la Bănel Nicoliță și de la fratele lui Stelică, jucători care au jucat în eșaloanele superioare”.
Bănel Nicoliţă care este şi jucător de bază a avut alături în echipă alţi doi fraţi, pe Stelian Nicoliţă, care a fost desemnat de AJF Brăila golgeterul Ligii a IV-a, şi pe portarul Aurel Nicoliţă, jucător de asemenea foarte valoros.
Partida retur va avea loc o săptămână mai târziu, pe 30 iunie, la Făurei.

 
 

 

Au început lucrările la Baia Turcească

Au început lucrările de reabilitare, consolidare și refuncționalizare a fostei Băi Turcești. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat la sfârşitul lunii august. Proiectul va fi finanţat din Fondul European d...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Municipalitatea investeşte în sănătatea elevilor şi studenţilor

Elevii nu se vor mai putea plânge de dureri în timpul orelor. Cei de la Primăria Iaşi au decis să investească în reţeaua cabinetelor de medicină dentară şcolară.  Campania este finanţată de Primăria Municipiului...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Manualele şcolare sunt pline de greşeli!

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu i-a cerut ministrului Valentin Popa să renunţe la aberaţia instituirii unui manual unic şi a unei edituri unice şi să revină la mecanismul prin care profesorii, părinţii şi el...
de Ioana Nedelcu
 

 

 

Important congres medical la Iaşi

Sute de specialişti din Franşa, Israel, Statele Unite ale Americii, Austria, Marea Britanie, Italia, Africa de Sud şi Finlanda s-au întâlnit la Iaşi.  Timp de trei zile ei participă la unul dintre cele mai importante ev...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

CE ÎNTREBARE VA FI PE BULETINUL DE VOT LA REFERENDUMUL PENTRU REDEFINIREA FAMILIEI

Forma adoptată de Parlament prevede că articolul 48 din Constituţia României va avea următoarea formă: “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi...
de Ioana Nedelcu
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi