Sport

iunie 21, 2018
 

CSU ,,Dunărea de Jos” luptă pentru promovare

Mai multe articole de »
Postat de: Marius Silviu Burlui

Chiar dacă în această perioadă toată atenţia este îndreptată către Campionatul Mondial din Rusia, pentru echipele fruntaşe din ligile inferioare de fotbal, sezonul competiţional încă nu s-a încheiat.
Una dintre aceste echipe este şi formaţia gălăţeană, de Liga a IV-a, CSU ,,Dunărea de Jos” care, se pregăteşte intens în aceste zile pentru partida tur a barajului de promovare în eşalonul superior, de pe teren propriu, contra formaţiei brăilene, CS Făurei.
Iubitorii Sportului cu mingea rotundă sunt invitați sâmbătă, 23 iunie, orele 18, pe stadionul Oțelul, din Galaţi, să-şi susțină echipa locală, despre care antrenorul ei, Cătălin Savu, crede cu tărie că poate promova în Liga a III-a, chiar dacă la baraj va da peste puternica formaţie a lui Bănel Nicoliţă:
,,Așteptăm cât mai mulți iubitori ai jocului cu balonul rotund și nu numai, să vină la stadion să ne încurajeze! Galațiul, din punctul meu de vedere, are nevoie de fotbal, are nevoie de fotbal în eșaloanele superioare!”
Cu un lot de jucători tineri, majoritatea urmând sau terminând studiile la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos”
din Galaţi, de la nici un an de la reînfiiţare, universitarii, au câştigat atât campionatul Ligii a 4-a gălăţene cât şi Cupa României, faza judeţeană.
,,Pe lângă valoare, pe care am demonstrat-o câștigând atât Cupa cât și campionatul, tinerețea și entuziasmul specifice vârstei sunt alte atuuri importante. Avem jucători buni, jucători pe care ne vom baza și la anul dacă e să promovăm în liga a 3-a, dar eu sunt optimist din acest punct de vedere”, declara ieri, după antrenament, Cătălin Savu, care este atât antrenorul cât şi preşedintele clubului”.
,,Suntem pregătiți fizic foarte bine”, susţinea la antrenamente Adrian Anastasie, jucătorul universităţii.
Campionatul Ligii a 4-a a fost încheiat de CSU Galaţi cu următorul lot de jucători: Adrian Anastasie, Alexandru Apostol, Rareş Antofe, Andrei Brumaru, Daniel Cană, Constantin Chiciuc, Alexandru Codreanu, Andrei Constantinescu, Cristian Crişan, Daniel Dajbog, Sorin Dănăilă, Ionuţ Florea, Constantin Gheorghiu, Cosmin Gârleanu, Adrian Grigoraş. Mădălin Hilohi, George Iacob, Lucian Ignat, Bogdan Ion, Valentin Lungu, Nicuşor Măstăcan, Octavian Moise, Dănuţ Morogan, Robert Neagu, Alexandru Paţilea, Alexandru Perju, Bogdan Popov, Dragoş Rotaru, Costin Serea, Alexandru Stancu, Marius Stoian, Gheorghiţă Ţuiu.
De partea cealaltă formaţia patronată de fostul internaţional stelist, Bănel Nicoliţă, CS Făurei, şi-a format un lot competitiv, adunând din judeţ jucători valoroşi care au experienţa ligilor superioare, despre care antrenorul gălăţean declara: ,,o echipă bună, cu jucători experimentați, dar normal, pericolul numărul unu vine de la Bănel Nicoliță și de la fratele lui Stelică, jucători care au jucat în eșaloanele superioare”.
Bănel Nicoliţă care este şi jucător de bază a avut alături în echipă alţi doi fraţi, pe Stelian Nicoliţă, care a fost desemnat de AJF Brăila golgeterul Ligii a IV-a, şi pe portarul Aurel Nicoliţă, jucător de asemenea foarte valoros.
Partida retur va avea loc o săptămână mai târziu, pe 30 iunie, la Făurei.

 
 

 

Istoria automobilului în România

România anului 2018 este o ţară supraaglomerată de maşini. Nu concepem deplasarea fără maşină! Ne plângem frecvent că trăim într-un mediu extrem de poluat…Țara noastră nu are o bogată istorie în ceea ce p...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

VREAU!

„Vreau să ne jucăm, vreau să îmi cumperi gadget-uri, vreau să plec în tabără, vreau să ies cu prietenii” – un șir nesfârșit de cereri, care debutează în prima zi de viață a copilului și ține până c...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Festivalul „Cerbul de Aur” s-a încheiat cu spectacolul „România Centenar“

Ediţia aniversară a Festivalului Cerbul de Aur s-a încheiat cu spectacolul „România Centenar“. Evenimentul a fost absolut impresionant, prezentând în deschidere, într-o notă aniversară, un ansamblu folcloric cu  ...
de Ioana Nedelcu
 

 

 

Trump avertizează Siria

Casa Albă şi Kremlinul sunt în contradicţie pe tema ultimei enclave rebele din Siria, Idlib, pe care regimul de la Damasc vrea să o lichideze în următoarele zile. De mai multe săptămâni, regimul sirian a dislocat trup...
de Ioana Nedelcu
 

 
 

Poveşti româneşti transpuse în benzi desenate

Trebuie să recunoaştem faptul că fiecare dintre noi, chiar dacă suntem adulţi, putem fi în unele momente copii. Interesul pentru benzi desenate a crescut în România în ultimii ani. Mare succes au avut cele inspirate di...
de Ioana Nedelcu
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi