Social

noiembrie 26, 2012
 

MERSUL TRENURILOR 2012-2013. NOUTĂŢI la CFR din 9 decembrie

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , ,

Noul plan de mers al trenurilor 2012-2013, care va fi valabil până la 14 decembrie 2013, va intra în vigoare pe 9 decembrie, informează CFR Călători. Zilnic, se vor afla în circulaţie 1.378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât în planul de mers 2011-2012.

În traficul intern s-a implementat mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare au permis acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Roşiori, Roşiori – Craiova, Constanţa – Mangalia, Bucureşti Nord – Ploieşti, Ploieşti Sud – Urziceni, Buzău – Mărăşeşti, Iaşi – Ungheni Prut.

CFR Călători doreşte introducerea acestui sistem de mers de tren cadenţat, care să asigure legături frecvente între marile oraşe ale ţării şi capitalele de judeţ. Mersul cadenţat reprezintă un sistem în care trenurile circulă la intervale orare egale, oferind pasagerilor mobilitate şi un program previzibil al orelor de plecare/sosire.

În traficul internaţional s-au introdus două noi trenuri cu destinaţia Budapesta, de la Bucureşti Nord şi de la Sighetu Marmaţiei.

În 2013 vor continua lucrările de reabilitare a liniei pe coridorul IV Paneuropean şi se vor deschide noi şantiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunărene pe tronsonul Feteşti-Saligni şi a tronsoanelor de cale ferată: Curtici – Simeria, Simeria – Coşlariu şi Coşlariu – Sighişoara.

Realizarea acestor lucrări, necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativă a orarelor şi rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane. Unele rute de parcurs vor fi limitate, iar pe altele se va circula mult mai încet.

CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar, atât în traficul intern, cât şi în cel internaţional (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipaţie a biletelor de tren, abonamente, facilităţi copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărarea cu anticipaţie, cardul TrenPlus etc.).

Broşura”Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013″ va putea fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 13 lei.

Autor: Smaranda Năstasă

 
 

 

Întârzieri de iarnă

Trenurile de călători circulă cu viteză redusă şi ajung la destinaţii cu întârzieri de zeci de minute, din cauza zăpezii şi a gerului, dar nu sunt trenuri anulate pe nicio magistrală. Potrivit companiei CFR Călăto...
de
 

 
 

Iarnă grea în Transporturi

Unele aeronave de pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti Otopeni au întârzieri în medie de 30 de minute la decolare, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată, a anunţat, luni dimine...
de
 

 
 

Trenurile te duc pe litoral… cu tot cu maşină

În această perioadă, trenurile sunt pline de călători care se îndreaptă spre staţiunile de pe litoral. Cele mai căutate locuri sunt cele din vagoanele de dormit. Acest lucru îi determină pe cei de la CFR să introduc...
de
 

 

 

Cum vor circula trenurile în noaptea de sâmbătă spre duminică, când România va trece la ora de vară

În noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv între 29 și 30 martie, țara noastră urmează să treacă la ora oficială de vară, iar ceasurile vor fi date cu o oră înainte, astfel că ora 3.00 va deveni ora 4.00. O...
de
 

 
 

„Comori ascunse” – expoziție cu ilustrații de carte și pagini de titlu ornate

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași găzduiește în spațiul expozițional de la etajul I expoziția „Comori ascunse”. Expoziția estre realizată de Departamentul Colecții speciale și propune o...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi