În zilele toride de vară, pepenele roşu, rece şi gustos, este fructul-vedetă. Alegerea unui pepene nu e deloc simplă, dar unii comercianţi sunt gata să-şi vândă, pe lângă marfă, şi metodele “complexe” de găsit cel mai dulce şi zemos fruct.
Codiţa pepenelui joacă un rol important: trebuie să fie albă dacă e tăiată, iar când bateţi cu degetul în el să sune armonios şi cu ecou. Trebuie, de asemenea, să aibă pe el o pată galbenă, semn că s-a copt suficient.
În servire, sunt mai multe metode de a tăia pulpa zaharoasă, în funcţie de modul de prezentare, spun bucătarii profesionişti. Barmanii au şi ei varianta lor: îl transformă în cocktailuri savuroase.
Dacă vreţi să-l gustaţi când îl cumparaţi, trebuie să ştiţi că prin dop zeama se poate pierde.
Sursa: Facebook
Foto: google.com