Politic

mai 3, 2018
 

Audierea ministrului Justiției în Parlament

Mai multe articole de »
Postat de: Laura Romila
Etichete: ,

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că audierea sa în Parlament pe tema Raportului GRECO, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 3 mai 2018, a fost reprogramată pentru data de 9 mai.

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public în luna aprilie Raportul referitor la România în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii precum şi privind amendamentele propuse pentru legislaţia penală.

GRECO precizează într-un comunicat că a redactat raportul în urma deciziei luate la reuniunea din decembrie 2017 de a face o evaluare urgentă a reformelor judiciare din România, având în vedere că acestea pot duce la încălcarea serioasă a standardelor anti-corupţie.

GRECO solicită României să renunţe la ideea creării unei secţii speciale pentru anchetarea infracţiunilor din sistemul judiciar.

GRECO invită România să prezinte stadiul reformelor în justiţie în următoarea sa reuniune plenară din 18 – 22 iunie 2018 şi să se abţină de la adoptarea unor amendamente la legislaţia penală care ar submina lupta anticorupţie.

Sursa: Agerpres News.ro

 
 

 

Razii ale Poliției Rutiere în ziua de 1 Mai

Minivacanţa de 1 Mai a lăsat pietoni sute de şoferi în toată ţara. Viteza, depăşirile neregulamentare şi alcoolul sunt doar câteva dintre motivele pentru care le-au fost reţinute permisele. Poliţiştii spun că dac�...
de Laura Romila
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi