Cultura

ianuarie 3, 2013
 

O altfel de istorie a literaturii române contemporane

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,
Editura SINGUR din Târgovişte lansează un proiect interesant la început de an. Este vorba de o istorie a literaturii române contemporane care va conţine recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărţile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora.
„Considerăm că în acest fel putem oferi o privire plurivalentă asupra operei unor scriitori deseori ignoraţi de istoriile literare scrise şi editate până acum de câte o singură persoană sau critic literar”, a afirmat directorul editurii, scriitorul Ştefan Doru Dăncuş.
 Lucrarea va fi tipărită în format A5 la Editura SINGUR şi va apărea în mai multe volume, în încercarea de a cuprinde cât mai mulţi dintre autorii contemporani. Fiecare din aceste volume va conţine câte 20 de autori şi va fi structurat pe secţiuni: proză, poezie, traduceri, teatru, eseu.
 Selecţia este făcută de un grup compus din: Grigore Timoceanu, Felix Nicolau şi Ştefan Doru Dăncuş. După care, urmează validarea acesteia, de către un juriu alcătuit din George Coandă, Vali Niţu şi George Terziu.
Aşadar, autorii care au editat cel puţin o carte, pot trimite un CV literar, o fotografie şi 3 (trei) pagini A4 cu recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la operele lor. Se admit şi texte postate pe site-uri culturale sau bloguri. Ei pot să trimită şi scanări în format jpg ale primelor coperţi din volumul sau volumele editate, dar nu e obligatoriu. Adresa de expediere a materialelor este: [email protected].
Cei selecţionaţi trebuie să achite o taxă de coeditare în valoare de de 300 lei, preţ în care intră şi expedierea gratuită a 5 exemplare din lucrarea în care au apărut. Dacă vor dori să îşi completeze colecţia cu următoarele volume, preţul va fi discutat cu fiecare în parte, în funcţie de tarifele poştale.  Autorii din străinătate să ia legătura cu editura.Taxa poate fi plătită prin:
Card personal Banca Transilvania:
Card Banca Transilvania
Nume: BUMB GRIGORE MARINEL
Cont IBAN: RO 66 BTRL 01 601 201 P 945 81 XX
Banca Transilvania, Târgovişte
 
Plăţi externe (prin Western Union sau MoneyGram):
Nume: Grigore Marinel Bumb
CNP: 1680804244212
Loc. Târgovişte
Jud. Dâmboviţa
După efectuarea plăţii, trebuie să anunţaţi depunerea prin mail: [email protected] sau telefon: 072-444.35.87.
 Materialele pentru primul volum se primesc până la data de 15 ianuarie 2013, culese pe calculator, cu diacritice, font Times New Roman, corp literă 12, spaţiere între rânduri de 1,5, format word.doc., pe mail: [email protected] sau poştal, pe suport electronic (CD sau DVD) pe adresa: Editura SINGUR, O.P. 8, C.P. 19, loc. Târgovişte, jud. Dâmboviţa.
Primul volum va apărea până în data de 20 ianuarie 2013, urmând ca până la 1 februarie 2013 să fie expediat către autorii selecţionaţi. Din 1 februarie 2013 se va trece la realizarea următorului volum.
Lista autorilor selecţionaţi va fi publicată săptămânal, în fiecare sâmbătă, pe site-ul revistei Singur: www.revistasingur.ro şi pe site-urile de cultură partenere.
 
 

 

O nouă inițiativă de promovare a excelenței

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca vor demara un nou proiect comun de promovare a excelenței în cercetare. Este vorba de o conferință cu partici...
de
 

 
 

Luptă pentru şanse egale

Curaj, devotament, generozitate. Acestea sunt principalele valori ale proiectului „Paşi către o comunitate incluzivă”, demarat zilele acestea la Iaşi. Lansarea proiectului a avut loc miercuri, 11 noiembrie, la sediul Pr...
de
 

 
 

Pasajul Octav Băncilă pe ultima sută de metri

Construcţia pasajului Octav Băncilă, care leagă cartierele Dacia, Alexandru cel Bun şi Păcurari, a intrat pe ultima sută de metri. În acest moment, ambele sensuri din zona centrală a pasajului sunt asfaltate, urmând s...
de
 

 

 

Foştii deţinuţi, ajutaţi să se reintegreze în societate

Reprezentanţii mai multor instituţii ieşene au semnat un acord de colaborare în cadrul unui proiect ce priveşte reintegrarea în societate a persoanelor private de libertate. Potrivit conducerii Penitenciarului Iaşi, un p...
de
 

 
 

Tei şi tramvaie fără fir, în Consiliul Local

Consiliul Local al Municipiului Iaşi a fost convocat joi 29 octombrie în şedinţă ordinară, în Sala Mare a Palatului Roznovanu, pentru a dezbate şi aproba 30 proiecte de hotărâri. Proiectele de hotărâri s-au referit ...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi