Harold Katz, reputat stomatolog britanic, recomandă câteva alimente ale căror proprietăți contribuie la sănătatea și păstrarea culorii albe a dinților. El a alcătuit lista alimentelor care pot face dinții mai rezistenți și mai albi în mod natural.
Ciocolata amăruie conține teobromină, compus care ajută la întărirea smalțului dinților. Ea este prin urmare un bun mijloc de prevenire a apariției petelor.
Ceaiul verde conține tanini, care împiedică colorarea dinților, jucând rol de barieră în calea bacteriilor ce încearcă să se lipească de dentiție. În plus, ceaiul verde reduce mirosul neplăcut al respirației. El conține polifenoli (antioxidanți) care scad aciditatea din gură, limitând proliferarea bacteriilor.
Fragii conțin acid malic, enzimă care curăță petele dentare. Fragii zdrobiți pot fi amestecați cu bicarbonat de sodiu, rezultând un produs de albire naturală a dinților.
Consumul de brânză duce la creșterea pH-ului din gură, scăzând aciditatea. Acest lucru are ca efect reducerea riscurilor de erodare a smalțului și de decolorare a dinților. În plus, calciul din brânză poate ajuta la întărirea dentiției.
Sursa: Agerpres