În țara noastră, 86 de procente dintre cei care intră într-un restaurant sunt expuși fumului de țigară. În baruri, există 94% șanse ca un individ să se afume, iar la locul de muncă fumează pasiv o treime dintre români, arată un raport publicat de Comisia Europeană.
România se situează pe locul 4 din Europa la expunerea la fum în locuri unde se mănâncă, după Grecia, Bulgaria și Cehia. Mai îngrijorător este faptul că țara noastră se află pe locul trei în ceea ce privește fumatul pasiv la locul de muncă, peste o oră zilnic, cu 13 procente, capitol la care bulgarii au reușit să reducă expunerea de la 20 de procente la sub 10 procente în ultimii 3 ani, iar media europeană este de 6 procente. De fapt, singurele medii complet ferite de fum pe care țara noastră a reușit să le creeze sunt unitățile medicale și mijloacele de transport.
Sursa: www.natgeo.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA