Economic

septembrie 16, 2013
 

Ideile tale schimbă Iașul

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Fundația Comunitară Iași a lansat fondul „Ideile tale schimbă Iașul”. Astfel, până la finalul anului 2013, persoanele care vor să își prezinte proiectele care dezvoltă atitudini civice şi aduc o schimbare la nivelul mentalităţii colective şi a comportamentului, o pot face.

Domeniile vizate de proiectele depuse pot fi: educaţie, civism, antreprenoriat social, artă, fără însă a se limita la acestea.

Fondul „Ideile tale schimbă Iaşul” este unul deschis, iar înscrierea proiectelor se va desfăşura în două etape: prima  presupune completarea unei scrisori de intenţie, iar a doua etapă constă în completarea unei cereri de finanţare. Depunerea scrisorilor de intenţie se poate face în orice moment al lunii, urmând ca acestea să fie jurizate între zilele 3-10 ale lunii următoare. Echipele care s-au calificat în această etapă au două săptămâni la dispoziţie pentru a completa cererea de finanţare.  Completarea cererilor de finanţare şi a anexelor are loc în intervalul 11-24 a lunii. Decizia finală va fi anunţată după analiza aplicaţiei de către un comitet de juriu.

Valoarea anuală a fondului este de 30.000 lei, suma acordată per proiect variind între 2.000 -5.000 lei. Contribuţia financiară a aplicantului trebuie să fie în valoare minimă de 10% din valoarea totală a proiectului, iar alţii 10% trebuie să reprezinte contribuţia în natură. Perioada maximă de implementare a proiectului este de 6 luni. Aplicanţii eligibili sunt: grupuri de iniţiativă, ONG-uri, asociaţii de proprietari.

Echipa de proiect va fi formată din membri ai organizaţiei aplicante şi/sau alţi voluntari sau grupuri de iniţiativă formate din minimum 3 membri, cât mai activ implicaţi în deciziile privind conceptul, activităţile şi implementarea proiectului. Propunerile de proiect trebuie să vizeze activități pe raza municipiului Iași. Criteriile de selecție a propunerilor de proiect se vor baza pe scrisoarea de motivaţie, a impactului pe care îl va avea asupra comunității ieșene, numărul beneficiarilor direcți și indirecți, potenţialul de a dezvolta comportamente şi atitudini în comunitate, sustenabilitatea proiectului. Un alt criteriu de selecție va fi bazat pe proiectul detaliat, concepţia proiectului, prezentarea şi administrarea proiectului și capacitatea instituţiei aplicante de a implementa proiectul.

Fondul „Ideile tale schimbă Iașul” are ca scop stimularea și susținerea inițiativelor care vizează o schimbare pozitivă la nivelul orașului. Prin acest fond dorim să sprijinim acele proiecte care dezvoltă atitudini civice și aduc o schimbare la nivelul mentalității colective și a comportamentului.

Acest program a fost creat cu scopul de crește capacitatea cetățenilor de a-și asuma iniţiativa în dezvoltarea comunităţii din care fac parte și de a susţine şi motiva cetăţenii de a fi proactivi şi de a interveni personal în soluţionarea problemelor.

Fundația Comunitară Iași a pus la dispoziție un „Ghid de finanțare”, în care viitorii participanți pot găsi detalii complete cu privire la condițiile de participare la concurs precum și criteriile de selecție a aplicanților. Fiecare proiect  depus va fi evaluat conform criteriilor de evaluare prezentate în „Ghidul de finanţare”, acordându-se un punctaj per criteriu. Fiecare criteriu are o pondere diferită şi este notat de către fiecare membru din juriu. Însumarea punctajelor reprezintă nota finală a proiectului. În funcţie de acest punctaj şi de rezultatele interviurilor, se va face departajarea finală şi acordarea finanţării. Lunar vor primi finanţare acele proiecte care vor obţine un punctaj de minimum 80 din 100.

Procedura de înscriere a unei idei de proiect făcându-se online pe site-ul www.fonduri.fundatiacomunitaraiasi.ro la secţiunea CONTUL MEU.

Programul a fost lansat în primăvara acestui an.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

O nouă inițiativă de promovare a excelenței

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca vor demara un nou proiect comun de promovare a excelenței în cercetare. Este vorba de o conferință cu partici...
de
 

 
 

Revitalizarea tradiţiilor moldoveneşti

Iaşul cinsteşte zilele acestea tradiţia şi simbolistica artei populare caracteristice zonei Moldovei. Centrul pentru Persoane Vârstnice a găzduit marţi partea a doua a manifestaţiei „Covorul Moldovenesc”, dedicată ...
de
 

 
 

Cursuri de educaţie rutieră, în şcolile ieşene

Poliţia Locală predă elevilor cursuri de educaţie rutieră şi circulaţie pe drumurile publice. Între poliţia locală şi 40 de şcoli din Iaşi au fost încheiate protocoale de colaborare. Agenţii locali realizează ac...
de
 

 

 

Primăriile primesc bani

Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 11 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară în urma căreia s-a hotărât alocarea unor fonduri către primăriile din judeţ. Este vorba despre aproximativ nouă milioane de lei...
de
 

 
 

Luptă pentru şanse egale

Curaj, devotament, generozitate. Acestea sunt principalele valori ale proiectului „Paşi către o comunitate incluzivă”, demarat zilele acestea la Iaşi. Lansarea proiectului a avut loc miercuri, 11 noiembrie, la sediul Pr...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi