Economic

iunie 25, 2015
 

Iași Business Days 2015

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Mai puțin de 30% dintre antreprenorii și managerii din regiunea Moldova mai au astăzi așteptări mari și foarte mari din partea administrației centrale pentru sprijinirea economiei locale, arată un studiu realizat de Business Days România. În același timp, un om de afaceri din cinci (peste 22%) are așteptări foarte mici de la cei care conduc destinele României la nivel național.

Una dintre cele mai mari provocări ale celor care investesc în regiunea Moldova o reprezintă lipsa infrastructurii de transport și logistice – peste 63% dintre cei chestionați indicând acest neajuns. Printre cele mai mari provocări pe care oamenii de afaceri din zonă le-au identificat se numără de asemenea: sistemul de taxare din țara noastră – 64% au declarat că reprezintă o provocare mare-; lipsa de predictibilitate legislativă – 66% dintre cei chestionați au indicat că aceasta este o provocare mare – și birocrația excesivă – pentru 73% dintre cei chestionați.

La polul opus se regăsesc concurența din domeniu – considerată o mare provocare de doar 7% dintre cei chestionați, termenele de plată strânse oferite de furnizori (12%), neseriozitatea partenerilor de afaceri (doar 17% o consider o oportunitate mare).

Potențialii investitori, ținuți la distanță tot de infrastructura din regiunea Moldova

Printre cele mai importante obstacole în calea investitorilor și potențialilor lor parteneri de afaceri care are dori să vină în regiunea Moldovei enumerate de aceiași oameni de afaceri se regăsesc lipsa infrastructurii, a unor rute de transport rutier, feroviar și aerian menite să conecteze această zonă de restul țării, dar și al Europei, lipsa unei deschideri la nivel național față de afacerile din estul României, precum și inexistența unor politici naționale și a unor măsuri adecvate care ar putea să stimuleze în mod real investițiile, susținute de factorii de decizie locali.

Antreprenorii și managerii chestionați susțin că principalele domenii în care regiunea Moldova poate performa sunt IT (74%), agricultură (64%), software (48%), turism (47%) și servicii (45%).

Mediul de business din Moldova este astăzi într-o altă etapă de dezvoltare, cea în care antreprenorii și managerii au nevoie de sfaturi, de idei și de schimburi de experiență pentru a progresa. Nevoia lor de informare, de a cunoaște oameni noi, de a afla noutăți este mai bine acoperită de un eveniment de networking, cu speakeri relevanți și care aduce noi oportunități de dezvoltare. Aceste lucruri palpabile și cu impact imediat sunt adesea mai valoase decât promisiunile implicării politice de la centru”, a declarat Laszlo Pacso fondator și coordonator Business Days.

Studiul “Nevoi, probleme și provocări ale mediului de afaceri din regiunea de est a României” a fost realizat în luna mai, pe un eșantion reprezentativ de 156 de antreprenori și manageri din zona Moldovei. Oamenii de afaceri chestionați care au dorit să participe la studiu provin din județele Iași, Neamț, Suceava, Bacău și Galați, 60% având companii cu o cifră de afaceri de până la 1 milion de euro, iar 22% – între 1 și 10 milioane de euro.

Anul acesta, evenimentul Iași Business Days va avea loc în perioada 1-2 iulie 2015 la Palas Mall din Iaşi, înscrierile pentru toți cei care vor să participe fiind deschise de la începutul acestei luni.

INSCRIERE

Anul acesta, evenimentul Iași Business Days va avea loc în perioada 1-2 iulie 2015 la Palas Mall din Iaşi.Înscrierile pentru toți cei care vor să participe sunt deschise, in limita locurilor disponibile, până luni, 29 iunie, ora 18.00. Detalii şi înscrieri: www.businessdays.ro/Evenimente/Iasi-2015/Inscriere. La eveniment vor fi prezenți peste 1.000 de antreprenori și manageri. Cele mai reprezentate industrii vor fi  IT  ( firme de dezvoltare produse și servicii software), comerț, bănci și instituții financiare bancare și non bancare, auto, turism, audit,  publicitate, consultanță și start-up-uri locale din programul “Startup support”.

CONCURS

Castiga  unul dintre cele 3 tichete de acces de tipul PREMIUM2 (PREMIUM ambele zile) la cel mai important eveniment de business al anului. Trimite raspunsul la intrebarea: Care sunt primele trei domenii in care poate performa regiunea Moldovei, conform antreprenorilor si managerilor chestionati in cadrul studiului “Nevoi, probleme și provocări ale mediului de afaceri din regiunea de est a României”? pe adresa [email protected] pana vineri, 29 iunie 2015, ora 12:00. Precizati si un numar de telefon!

Tichetele ofera acces acces la: conferinte,  mesele rotunde, manifestarile speciale, o sedinta de coaching profesionist cu HART (pt. primele 48 de solicitari), zona expozitionala si de socializare, welcome coffee de la ora 8:00 la ora 9:00, coffee break de la ora 11:00 la ora 11:30, coffee break de la ora 16:10 la ora 16:30, concursurile organizate de parteneri, degustarea de vinuri, prezentarea de moda, tombola de la finalul evenimentului. In plus, primiti: abonament gratuit timp de o luna la Business Days TV si abonament gratuit timp de 1 an la Business Days Magazine (4 numere)

Business Days este o platformă de informare, educaţională şi de networking dedicată antreprenorilor și managerilor din România, al cărei scop este acela de a crea o cultură antreprenorială sănătoasă și durabilă. Evenimentele Business Days sunt organizate de peste 5 ani de zile şi strâng la fiecare ediţie peste 1.000 de participanţi. Ediţia Iaşi Business Days este ediţia cu numărul 19 din seria de evenimente de succes,  considerate de speakeri, parteneri şi participanţi, drept cel mai mare, de impact şi  relevant eveniment de business din România.





 
 

 

Peste 1 milion de români au salariile diminuate în urma revoluției fiscale adoptată de Guvern

Blocul Național Sindical (BNS) anunță într-un comunicat că 1,2 milioane de angajați români au salariile diminuate și alți peste șase sute de mii sunt expuși riscului de diminuare, în urma revoluției fiscale. BNS af...
de Laura Romila
 

 
 

COMBUSTILI MAI IEFTINI, DE LA 1 IULIE

Plecăm în vacanţă, dar costurile legate de combustibili ne strică planurile. Până la mare, comsumăm, în medie, un plin de benzină sau motorină… Deşi preţul barilului de ţiţei,  a scăzut sub 30 de dolari �...
de Laura Romila
 

 
 

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 2,93%

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut din nou marţi, ajungând la 2,93%, comparativ cu 2,92% cât era luni. Potrivit datelor Băncii Naţi...
de Laura Romila
 

 

 

Ministrul Finanțelor confirmă faptul că Guvernul lucrează la o evaluare a Pilonului II de pensii

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a confirmat faptul că Guvernul României lucrează în prezent la o evaluare a ”tuturor posibilităților” legate de Pilonul II de pensii. El a declarat că ”ceea ce va i...
de Laura Romila
 

 
 

Indicele ICE al dolarului, la cel mai ridicat nivel din 2018!

Un important indice al dolarului a atins miercuri un nou maxim al anului 2018, iar francul elveţian şi yenul japonez au crescut la rânndul lor, ca urmare a revenirii geopoliticii în centrul atenţiei investitorilor de pe pi...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi