Economic

septembrie 16, 2013
 

Fonduri pentru artiștii români

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Profesioniștii din domeniul artelor spectacolului și artelor vizuale pot beneficia de granturi de călătorie cu scopul de a dezvolta proiecte personale sau colective, dar și de a schimba experiență, de a colabora artistic și cultural precum și de a creea rețele și de a încheia anumite parteneriate.

Granturile de călătorie individuale acoperă costurile de călătorie și viza pentru participarea la întâlniri ale rețelelor culturale, rezidente artistice, ateliere de lucru, festivaluri și simpozioane. Sunt acordate de către Fondul Roberto Cimetta și Marseille-Provence pentru a sprijini mobilitatea artistică.

Artiștii interesați să beneficieze de acest fond, își pot înscrie proiectul până pe 30 septembrie la adresa de email [email protected]. Ei trebuie să fie dispuși să călătorească din sau spre Marseille-Provence, Franța, pentru a pregăti proiecte artistice în colaborare, a lua parte într-un program de rezidență, a participa la un workshop sau la o întâlnire între profesioniști, un seminar sau o conferință.

Fondul Roberto Cimetta se acordă doar personal și nu unor organizații. Profesioniștii europeni pot candida numai dacă proiectul lor are o dimensiune mediteraneană pronunțată. Vor avea prioritate candidaturile axate pe muzică, performing arts, cinematografie, artă contemporană, design și arhitectură, preferabil ca parte a unui proiect de rezidență.

Fondul sprijină și încurajează călătoriile care permit profesioniștilor din domeniul culturii, să identifice oportunități și parteneri astfel încât să dezvolte proiecte personale sau colective. Astfel sunt facilitate schimburile de experiență, cooperarea artistică și culturală și crearea de rețele.

Fondul Roberto Cimetta este o asociație Internațională care promovează schimburile artistice și mobilitatea profesioniștilor din domeniul artelor spectacolului și artelor vizuale în zona mediteraneană.

Fondul Roberto Cimetta si Marseille-Provence 2013 au lansat un fond de mobilitate comun pentru a pregăti Marseille-Provence, Capitala Europeană a Culturii 2013. Fondul sprijină mobilitatea artistică din Marseille-Provence către regiunea euro-mediteraneană și din regiunea euro-mediteraneană către Marseille-Provence.

Zona euro-mediteraneana e formată din statele europene, inclusiv din Spațiul Economic European, statele din zona de est și sud a Mediteranei: Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Mauritania, Iordania, Israel, Palestina, Liban, Siria, Turcia; statele balcanice: Albania, Bosnia Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Croatia și statele din Golful Arab: UAE, Arabia Saudita, Kuweit, Yemen, Bahrain, Oman.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Peste 1 milion de români au salariile diminuate în urma revoluției fiscale adoptată de Guvern

Blocul Național Sindical (BNS) anunță într-un comunicat că 1,2 milioane de angajați români au salariile diminuate și alți peste șase sute de mii sunt expuși riscului de diminuare, în urma revoluției fiscale. BNS af...
de Laura Romila
 

 
 

COMBUSTILI MAI IEFTINI, DE LA 1 IULIE

Plecăm în vacanţă, dar costurile legate de combustibili ne strică planurile. Până la mare, comsumăm, în medie, un plin de benzină sau motorină… Deşi preţul barilului de ţiţei,  a scăzut sub 30 de dolari ...
de Laura Romila
 

 
 

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 2,93%

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut din nou marţi, ajungând la 2,93%, comparativ cu 2,92% cât era luni. Potrivit datelor Băncii Naţi...
de Laura Romila
 

 

 

Ministrul Finanțelor confirmă faptul că Guvernul lucrează la o evaluare a Pilonului II de pensii

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a confirmat faptul că Guvernul României lucrează în prezent la o evaluare a ”tuturor posibilităților” legate de Pilonul II de pensii. El a declarat că ”ceea ce va i...
de Laura Romila
 

 
 

Indicele ICE al dolarului, la cel mai ridicat nivel din 2018!

Un important indice al dolarului a atins miercuri un nou maxim al anului 2018, iar francul elveţian şi yenul japonez au crescut la rânndul lor, ca urmare a revenirii geopoliticii în centrul atenţiei investitorilor de pe pi...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi