Economic

septembrie 16, 2013
 

Fonduri pentru artiștii români

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

Profesioniștii din domeniul artelor spectacolului și artelor vizuale pot beneficia de granturi de călătorie cu scopul de a dezvolta proiecte personale sau colective, dar și de a schimba experiență, de a colabora artistic și cultural precum și de a creea rețele și de a încheia anumite parteneriate.

Granturile de călătorie individuale acoperă costurile de călătorie și viza pentru participarea la întâlniri ale rețelelor culturale, rezidente artistice, ateliere de lucru, festivaluri și simpozioane. Sunt acordate de către Fondul Roberto Cimetta și Marseille-Provence pentru a sprijini mobilitatea artistică.

Artiștii interesați să beneficieze de acest fond, își pot înscrie proiectul până pe 30 septembrie la adresa de email [email protected]. Ei trebuie să fie dispuși să călătorească din sau spre Marseille-Provence, Franța, pentru a pregăti proiecte artistice în colaborare, a lua parte într-un program de rezidență, a participa la un workshop sau la o întâlnire între profesioniști, un seminar sau o conferință.

Fondul Roberto Cimetta se acordă doar personal și nu unor organizații. Profesioniștii europeni pot candida numai dacă proiectul lor are o dimensiune mediteraneană pronunțată. Vor avea prioritate candidaturile axate pe muzică, performing arts, cinematografie, artă contemporană, design și arhitectură, preferabil ca parte a unui proiect de rezidență.

Fondul sprijină și încurajează călătoriile care permit profesioniștilor din domeniul culturii, să identifice oportunități și parteneri astfel încât să dezvolte proiecte personale sau colective. Astfel sunt facilitate schimburile de experiență, cooperarea artistică și culturală și crearea de rețele.

Fondul Roberto Cimetta este o asociație Internațională care promovează schimburile artistice și mobilitatea profesioniștilor din domeniul artelor spectacolului și artelor vizuale în zona mediteraneană.

Fondul Roberto Cimetta si Marseille-Provence 2013 au lansat un fond de mobilitate comun pentru a pregăti Marseille-Provence, Capitala Europeană a Culturii 2013. Fondul sprijină mobilitatea artistică din Marseille-Provence către regiunea euro-mediteraneană și din regiunea euro-mediteraneană către Marseille-Provence.

Zona euro-mediteraneana e formată din statele europene, inclusiv din Spațiul Economic European, statele din zona de est și sud a Mediteranei: Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Mauritania, Iordania, Israel, Palestina, Liban, Siria, Turcia; statele balcanice: Albania, Bosnia Hertegovina, Macedonia, Muntenegru, Kosovo, Serbia, Croatia și statele din Golful Arab: UAE, Arabia Saudita, Kuweit, Yemen, Bahrain, Oman.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA

 
 

 

Festival internaţional de Muzică pentru Copii, la Iaşi

Asociaţia Music for Kids şi City Hall Iaşi organizează a 7-a ediţie a Festivalului internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi. Evenimentul este o competiţie de interpretare care are drept scop promovarea tine...
de
 

 
 

O nouă inițiativă de promovare a excelenței

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași împreună cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca vor demara un nou proiect comun de promovare a excelenței în cercetare. Este vorba de o conferință cu partici...
de
 

 
 

Luptă pentru şanse egale

Curaj, devotament, generozitate. Acestea sunt principalele valori ale proiectului „Paşi către o comunitate incluzivă”, demarat zilele acestea la Iaşi. Lansarea proiectului a avut loc miercuri, 11 noiembrie, la sediul Pr...
de
 

 

 

Pasajul Octav Băncilă pe ultima sută de metri

Construcţia pasajului Octav Băncilă, care leagă cartierele Dacia, Alexandru cel Bun şi Păcurari, a intrat pe ultima sută de metri. În acest moment, ambele sensuri din zona centrală a pasajului sunt asfaltate, urmând s...
de
 

 
 

„Muzica adevărată trebuie să iasă din cluburi”

Un fost coleg de trupă cu doi dintre artiştii care s-au stins în incendiul din Club Colectiv, trage un semnal de alarmă pentru lumea muzicii româneşti. Cei care l-au cunoscut pe Adrian Rugină, toboşarul trupei Bucovina,...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi