Economic

septembrie 23, 2015
 

Expoziţie culinară la un liceu din Iaşi

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

O expoziţie culinară realizată de o echipă româno-israeliană a fost prezentată şi savurată la un liceu din Iaşi. Evenimentul a marcat finalul unui curs de gastronomie şi artă culinară cu invitaţi din Israel la care au luat parte câţiva elevi din Iaşi.

Începutul de săptămână a transformat holurile Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iaşi în raiul pofticioşilor. O expoziţie culinară cu bucate alese şi arome îmbietoare a încheiat într-un mod delicios un curs de gastronomie susţinut de un chef-bucătar venit tocmai din Israel. Acesta, Chef Ziad Atiya, un expert culinar cu numeroase premii câştigate la nivel internaţional a împărtăşit din secretele sale viitorilor bucătari ai Iaşului.

Timp de şase zile, echipe formate din elevi ai Liceului Economic din Iaşi şi cursanţi ai Colegiului de Gastronomie Culinary din Haifa, Israel, au desluşit tainele bucătăriei româneşti, italiene, asiatice şi nu numai, atât în teorie cât şi în practică. Acest eveniment este doar începutul unui colaborări îndelungi, susţin organizatorii cursului, care îşi doresc ca următorul curs de gastronomie să aibă loc în Israel.

Pastele gătite după reţete italiene, plăcintele româneşti, sărmăluţele dar şi fructele de mare, au fost câteva dintre exponate. Printre cei care au preparat bucatele s-a numărat şi Chef Nizar Saleh, un bucătar cu o experienţă de 13 ani în arta culinară.

La preparatele expuse şi-au adus contribuţia şi maiştri de instruire practică împreună cu profesorii de specialitate din cadrul liceului, care ani la rând au reuşit să obţină cu elevii lor rezultate excepţionale la competiţii de gătit în aer liber.

Elevii ieşeni participanţi la acest stadiu şi-au dat silinţa să reţină cât mai multe din secretele bucătăriei israeliene.

Cât priveşte cursanţii din Israel, aceştia au mărturisit că s-au arătat încântaţi de o serie de bucate tradiţionale româneşti, unele dintre acestea chiar similare cu preparatele tradiţionale israeliene, printre care şi chişca.

De la festivităţile de încheiere a cursului nu au lipsit reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. În prezenţa acestora, elevii români şi cursanţii din Israel, alături de profesorii îndrumători, au primit medalii şi diplome de absolvire a cursurilor. La final, participanţii au servit din bucatele apetisante expuse în holul liceului iar buna dispoziţie a fost la ea acasă.

Reporter Carmen STANCIU

 
 

 

Victorie categorică în Copou

CSMS Iași a reușit o partidă perfectă împotriva formației CSU Craiova, în etapa a V-a din play-out-ul Ligii 1, în fața a 10.000 de ieșeni care au umplut stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. CSMS a câștigat c...
de
 

 
 

La un meci de play-off

CSMS Iași va juca în ultima etapă din sezonul regulat un meci capital pentru accederea în play-off-ul Ligii I. Trupa lui Nicolo Napoli se va duela mâine, în deplasare, cu formația Steaua București. Înaintea acestui mec...
de
 

 
 

Chirica a mai reglementat nişte intersecţii

Municipalitatea a anunţat noi reglementări de fluidizare a traficului din Iaşi prin autorizarea priorităţii de dreapta sau afişarea de verde intermitent pentru patru mari intersecţii din Iaşi. Proiectul „Sistemul de M...
de
 

 

 

Crucea Roşie a primit prima ambulanţă

La sfârşitul anului 2015, Crucea Roşie, filiala Iaşi a primit prima ambulanţă, adusă din Italia. Din 2016, această autoutilitară va fi pusă în funcţiune.Totodată, reprezentanţii Crucii Roşii speră să li amplifi...
de
 

 
 

Ajunşi la spital cu arsuri grave

Tot mai multe cazuri disperate ajung zilnic la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul ,,Sf. Spiridon” Iaşi. Doi bărbaţi din judeţul Suceava au fost transportaţi în stare gravă la spital, după ce au suferit a...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi