Uncategorized

noiembrie 1, 2013
 

Muzică și poezie la prima ediție ElectroLive Session

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Asociaţia Compania FaPt – Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală organizează prima ediție ElectroLive Session, eveniment ce oferă publicului ieşean prilejul unei incursiuni în formele show-ului muzical, cu grad de conceptualitate şi structură electronică, un proiect ce se bucură de finanţarea Consiliului Judeţean Iaşi.

În seara de 30 noiembrie, ieșenii se vor întâlni la ArtHouse Central, în premieră, cu Akua Naru, emblema feminină, a cărei performaţă muzicală reuşeşte să combine hip hop-ul cu poezia, blues-ul, jazz, funk şi soul, într-un stil şi o experienţă muzicală unică.

Revelația Akua Naru, cântăreața de culoare din SUA, care şi-a creat un renume în a captiva publicul, ridicând mulțimile, inspirându-i pe mulţi şi servindu-le ca artist model, vine pentru prima oară la Iași însoțită de The Digflo Band, din componența trupei făcând part Leif Braeutigan [GER] – chitară,  Alexander Roenz [GER] – bass, Wendy Milton [FR] – clape, Julian Ritter [GER] – saxofon, Rafael Pepeira [BR] – turntables și Christian Nink [GER] – tobe.

Akua Naru uluiește prin poeziile sale tipărite pe ritmuri de hip hop, moștenit din rădăcinile soul-ului afro-american, iar diversitatea instrumentiștilor, selectați din cele mai iscusite rânduri de muzicieni internaționali, se reflectă în stilurile muzicale care au reuşit să-i unească încă din 2011: hip hop, jazz, funk, muzică electronică. Colaborările cu nume precum Patrice, Tete, Ursula Rucker, Blitz The Ambassador, Wax Tailor și comparația cu predecesoarea sa, Lauryn Hill, fac din Akua Naru unul dintre cei mai promițători MC ai momentului. Actualul simbol internațional al hip-hop-ului, cu voce feminină, pune pe hârtie și pe note muzicale curajul, adevărul, dragostea și politica în cele două albume lansate „The Journey Aflame” (2011) și acusticul „Live and Aflame Sessions”, care au făcut-o cunoscută.

Poezia Akua Naru uneşte lumi, iar misiunea sa devine călătoria prin care naționalități, simțuri, ritmuri, trăiri, experiențe vor fi concentrate într-o singură seară, într-o singură sală, pe fundalul unei singure voci și al celor mai bine cântate instrumente.

În aceeaşi seară atmosfera va întreţinută de doi artişti care stăpânesc bine alchimia ritmurilor, a structurilor şi tonurilor contemporane.

Încălzirea va fi făcută de Daniel Aga, a cărui muzică se compune din electronica anilor 60 și 70, jazz, hip-hop, funk, tehno și house, cu influențe din folclor.

De afterparty se va ocupa Dan Basu, bucureșteanul cu rădăcini ieșene fiind unul dintre cei mai valoroşi artişti vizuali, creaţiile sale definindu-se prin vizualuri ornamentale, bazate pe footage-uri video, ce transmit publicului diverse gradaţii ale stărilor de calm şi plenitudine.

ElectroLive Session este o platformă culturală deschisă exprimării diversităţii, în contextul evoluţiei muzicii contemporane, care-şi propune să modifice puţin modul în care publicul ieşean percepe şi interacţionează cu muzica. Proiectul nu va promova neapărat un stil muzical anume însă, prin concerte şi acturi live susţinute de artişti din mediul internaţional, naţional şi local, va oferi prilejul unor incursiuni în formele show-ului muzical, cu grad de conceptualitate şi structură electronică ce integrează o diversitate de genuri şi stiluri: jazz, funk, soul, fusion, psychedelic, ambient-experimental, post-rock, acid, trance, house, drum and bass, dubstep, etc.

 
 

 

Şoselele asfaltate cu plastic reciclat

Un inginer din Scoția vrea să asfalteze șoselele cu plastic reciclat. Mai precis, a dezvoltat o metodă de înlocuire a bitumului obișnuit, produs din petrol, cu un liant obținut din PET-uri, pungi și alte ambalaje de pla...
de Laura Romila
 

 
 

AHILE, MOTANUL SURD CARE PREZICE REZULTATELE DE LA CUPA MONDIALĂ

Un motan alb, blând şi prietenos şi-a adjudecat titlul de cel mai bun prezicător de la Cupa Mondială din Rusia. Ahile, pentru că acesta este numele lui, a nimerit câştigătorul de mai multe ori decât celelalte animale ...
de Laura Romila
 

 
 

Hristos s-a-nălţat!

Astăzi este sărbătoarea numită Ispas. Se crede că, în această zi, zboară morţii în cer şi de aceea li se dă de pomană, în unele locuri, chiar din ajun, azimă caldă, ceapă verde şi rachiu. Se mai dă brânză s...
de Laura Romila
 

 

 

Cristian Pușcaș, noul director general al companiei Veolia Energie Iași (VEI)

Veolia Energie Iași (VEI) anunță preluarea funcției de director general al companiei de către Cristian Pușcaș.   Inginer de profesie, Cristian Pușcaș și-a început cariera la Combinatul Metalurgic Câmpia Turzii ...
de Laura Romila
 

 
 

Nissan sistează vânzările de mașini pe motorină

Producătorul auto nipon Nissan a decis să renunţe la vânzarea de automobile echipate cu motoare diesel pe pieţele europene, pe fondul reglementărilor stricte de mediu şi pentru a-şi concentra resursele pe dezvoltarea ve...
de Laura Romila
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi