Tineret

septembrie 3, 2013
 

Școlarii își prezintă invențiile la Concursul Național Tehnico-Științific

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , ,

În perioada 5-7 septembrie, se va desfășura cea de-a opta ediție a Concursului Național Tehnico-Științific „Învățăm să inventăm”, unde elevi ai cercurilor tehnice de la Palate, Cluburi ale Copiilor și școli vor participa cu lucrări din domeniul tehnico-aplicativ și științific. Concursul este organizat de Palatul Copiilor din Iași, Cercurile de automatizări și construcții machete, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Casa Corpului Didactic din Iași, Institutul Național de Inventică Iași și Forumul Inventatorilor Români.

La ediția de anul acesta vor participa peste 150 de copii din 12 județe ale României: Argeș, Bihor, Bistrița, Botoșani, Galați, Buzău, Bacău, Pitești, Hunedoara, Mehedinți, Sălaj, Mureș, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Iași. Din Iași vor participa aproximativ 30 de elevi de la licee și școli gimnaziale. Concursul se va desfășura la Palatul Copiilor din Iași.

La acest concurs pot participa școlari din clasele I-XII. Lucrările tehnice vor fi din domenii precum electronică, construcții radio, automatizări, aparate și instrumente, robotică, jucării electronice, machete și surse de energie neconvenționale, iar pentru secțiunea științific participanții trebuie să aducă referate și materiale metodice. Fiecare participant poate prezenta în concurs maximum două referate, două materiale metodice, două lucrări tehnice sau fotografii ale lucrărilor tehnice realizate în ultimii ani, însoțite de documentația aferentă. Lucrările cuprind o documentație tehnică cu titlul lucrării, cu o descriere sumară, domeniul de activitate, fotografie, dimensiuni și sursă de alimentare.

Concursul va începe vineri, 6 septembrie, de la ora 9.00, cu jurizarea lucrărilor, după care va putea fi vizitată expoziția lucrărilor înscrise. De la ora 11.00 va avea loc festivitatea de premiere. Sâmbătă, 7 septembrie, vor avea loc demonstrații tehnice și prezentarea materialelor video.

Juriul din acest an va fi format din prof. univ. dr. Ion Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor Români și președinte al juriului, dr. ing. Iov Cătălin, vicepreședintele juriului, dr. ing. Andrei Victor Sandu de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, în calitate de secretar, și membrii Alexandru Cohal, student, prof. Gheorghe  Colbu și prof. HoreaGraur, invitat de onoare. Criteriile după care se face jurizare sunt originalitatea, importanța temei, gradul de utilitate și design-ul.

Câștigătorii vor primi diplome, iar Institutul Național de Inventică va oferi o cupă pentru susținerea continuității concursului.

Concursul este cuprins în Calendarul activităților educative extrașcolare, în doemeniul tehnic, aprobat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Câțiva din copiii participanți la concurs au câștigat două medalii de aur, una de argint, una de bronz și premiul special al WIIPA (World Invention Intellectual Property Association) la concursul internațional de creativitate Engineering Invention & Innovation Exhibition adresat tinerilor sub 22 de ani, ce a avut loc în perioada 19-22 aprilie, în Malaezia. Invenţiile premiate cu aur au fost: robotul pentru finisarea faţadelor şi utilizarea terapeutică a energiei piramidei. Dispozitivul experimental pentru voltaj ridicat a fost premiat cu argint, iar invenția suportul pentru cretă, cu bronz. Școlarilor ieşeni au fost coordonaţi de profesorii Gheorghe Colbu şi Remus Pantelimonescu de la Palatul Copiilor din Iaşi, care organizează și Concursul Național Tehnico-Științific.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA





 
 

 

Istoria automobilului în România

România anului 2018 este o ţară supraaglomerată de maşini. Nu concepem deplasarea fără maşină! Ne plângem frecvent că trăim într-un mediu extrem de poluat…Țara noastră nu are o bogată istorie în ceea ce p...
de Laura Romila
 

 
 

VREAU!

„Vreau să ne jucăm, vreau să îmi cumperi gadget-uri, vreau să plec în tabără, vreau să ies cu prietenii” – un șir nesfârșit de cereri, care debutează în prima zi de viață a copilului și ține până c...
de Laura Romila
 

 
 

Generația „NEET”

Guvernul vrea să convingă angajatorii din România să încheie contracte de muncă și cu tinerii care nu sunt preocupați de școală, numiți de specialiști ″Generația NEET″⁣. Dacă angajatorul depune o cerere la a...
de Laura Romila
 

 

 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 
 

CASE DE SUTE DE ANI, MUTATE PENTRU CA TURIȘTII SĂ AJUNGĂ MAI UȘOR LA ELE

Bucovina, o parte a României puțin știută, care-i fascinează pe vizitatori cu frumusețea ei, își păstrează tradițiile și autenticitatea. În ultimii ani, zeci de case vechi au fost renovate și de multe ori mutate, ...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi