Tineret

iunie 12, 2013
 

“Dansează cu Noi” la FIE

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Nouă şcoli de dans din Iaşi vor oferi publicului, în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, adevărate regaluri coregrafice, zilnic, între 14 şi 23 iunie, în intervalul orar 17.00-19.00, pe scena de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

În perioada 14-23 iunie, pe scena în aer liber de pe bulevardul Ştefan cel Mare vor evolua cele mai importante trupe de dans modern, clasic şi contemporan din Iaşi. Demonstraţiile de dans vor debuta pe 14 iunie, când membrii şcolilor de dans şi ai cluburilor de fitness vor susţine, pe scena amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, câte o scurtă prezentare, oferind astfel publicului ocazia de a anticipa evenimentele programate pentru zilele următoare.

Sâmbătă, 15 iunie, reprezentanţii Colegiului de Arte “O. Băncilă” din Iaşi vor susţine o lecţie interactivă de dans contemporan, încercând să transmită ritmul şi paşii de dans publicului, în cadrul unei reprezentaţii “De la Clasic la modern”.

Formaţia şcolii de dans “Bel Art”, coordonată de profesorul coregraf Cătălina Negru, va oferi, pe 16 iunie, cursul deschis de dans “Senzaţia Valsului”.

Pe 17 iunie, timp de două ore, Clubul “Moving” va prezenta mişcarea “Port de Bras”, un complex de mişcări inspirate din dans, balet, stretching, exerciţii de postură, fitness şi aerobic.

Reprezentanţii Şcolii de Tango din Iaşi – Tango desde Pasion – vor încerca, pe 18 iunie, să vă incite curiozitatea prezentându-vă o serie de noţiuni de Tango Argentinian, suficiente pentru a răspunde unei invitaţii la dans: atitudine, eleganţă, stil, muzicalitate, echilibru, basic steps şi improvizaţie.

Clubul de dans sportiv Nikons îi aşteaptă pe ieşeni, pe 19 iunie, să experimenteze dansul, ca sport de performanţă.

Pe 20 iunie, Şcoala Universul Latino Dance Iaşi va oferi o demonstraţie-show de dansuri caraibice (Salsa, Bachata, Merengue) şi o lecţie interactivă deschisă publicului.

Şi stilul “street dance” va fi bine reprezentat. Pe 21 iunie, Formaţia Quasar Dance, alături de coregraful Alexandru Ignat, vor ajuta spectatorii să înveţe o astfel de coregrafie ce poate fi practicată de toţi cei dornici de distracţie.

O nouă zi – o nouă călătorie în lumea dansului, de data aceasta de pe toate meridianele globului. Ansamblul de dansuri experimentale Coconiţe şi Trupa de dansuri ruseşti Raduga vor oferi, pe 22 iunie, momente de câte 6 şi 7 dansuri, fiecare coregrafie reprezentând  câte un alt spaţiu cultural.

Ultima zi “Dansează cu Noi” este rezervată unui “Best of” al celor mai populare şcoli de dans din Iaşi. Programul va cuprinde o selecţie a momentelor care au avut parte de popularitate crescută pe parcursul festivalului, iar publicul interesat va avea şansa de a participa la o lecţie suplimentară de dans.

 

Sursa: www.iasiciteste.ro

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi