Tineret

ianuarie 2, 2013
 

Cum să respectăm rezoluţiile pentru noul an

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Sfârşitul unui an este, deopotrivă, o perioadă de bilanţ şi momentul cel mai prielnic pentru creionarea dorinţelor pentru anul ce abia începe. Problema apare însă atunci când ne amintim de rezoluţiile de anul trecut, care au rămas neîmplinite în lipsa unui plan concret.

Motivația de a avea ceva, trebuie să te conducă la voinţa de a acţiona, iar aceasta la formularea planului specific de acţiune. Iar psihologia ne oferă câteva sfaturi pentru ca rezoluţiile din noul an să fie împlinite.

Susan Clayton, doctor în psihologie şi profesorla Colegiul Wooster, oferă o listă de cinci sfaturi celor care doresc să formuleze rezoluţii potrivite.

  1. Fii concret. Afirmaţiile generale, de tipul „Îmi doresc să fiu mai sănătos”, nu contribuie la împlinirea scopului. În schimb, a spune ce vrei şi cât mai la obiect este o abordare potrivită.
  2. Fă-ţi publică decizia şi înconjoară-te de oameni care au aceleaşi obiective. Anunţă-ţi prietenii sau familia, scrie-ţi obiectivul într-un loc vizibil sau postează-ţi intenţia pe o reţea de socializare.
  3. Acceptă ajutorul celor din jur. În lipsa susţinerii celor apropiaţi sau în cazul lipsei acestora, caută un grup online care să te ajute să îţi păstrezi atenţia îndreptată spre împlinirea scopului tău.
  4. Examinează situaţia în care te afli. Locul de muncă, casa ta, familia sunt factori care să favorizeze schimbările pe care urmează să le faci sau nu? Analizează şi evaluează eventualele obstacole cu care este posibil să te confrunţi, astfel încât să le poţi preîntâmpina pe cât posibil.
  5. Stabileşte un sistem de recompensare. Oferă-ţi o răsplată pentru că ai respectat planul propus. Dacă reuşeşti să mergi pe jos o lună, în fiecare zi, în loc să foloseşti maşina sărbătoreşte împreună cu prietenii sau familia. Însă nu face excese, astfel încât efortul tău să fie zădărnicit.

 

Sursa: semneletimpului.ro

Autor: Gianina Gheorghiu, redactor Agenția de Presă Info Apollonia





 
 

 

Istoria automobilului în România

România anului 2018 este o ţară supraaglomerată de maşini. Nu concepem deplasarea fără maşină! Ne plângem frecvent că trăim într-un mediu extrem de poluat…Țara noastră nu are o bogată istorie în ceea ce p...
de Laura Romila
 

 
 

VREAU!

„Vreau să ne jucăm, vreau să îmi cumperi gadget-uri, vreau să plec în tabără, vreau să ies cu prietenii” – un șir nesfârșit de cereri, care debutează în prima zi de viață a copilului și ține până c...
de Laura Romila
 

 
 

Generația „NEET”

Guvernul vrea să convingă angajatorii din România să încheie contracte de muncă și cu tinerii care nu sunt preocupați de școală, numiți de specialiști ″Generația NEET″⁣. Dacă angajatorul depune o cerere la a...
de Laura Romila
 

 

 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 
 

CASE DE SUTE DE ANI, MUTATE PENTRU CA TURIȘTII SĂ AJUNGĂ MAI UȘOR LA ELE

Bucovina, o parte a României puțin știută, care-i fascinează pe vizitatori cu frumusețea ei, își păstrează tradițiile și autenticitatea. În ultimii ani, zeci de case vechi au fost renovate și de multe ori mutate, ...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi