Tineret

ianuarie 2, 2013
 

Cum să respectăm rezoluţiile pentru noul an

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Sfârşitul unui an este, deopotrivă, o perioadă de bilanţ şi momentul cel mai prielnic pentru creionarea dorinţelor pentru anul ce abia începe. Problema apare însă atunci când ne amintim de rezoluţiile de anul trecut, care au rămas neîmplinite în lipsa unui plan concret.

Motivația de a avea ceva, trebuie să te conducă la voinţa de a acţiona, iar aceasta la formularea planului specific de acţiune. Iar psihologia ne oferă câteva sfaturi pentru ca rezoluţiile din noul an să fie împlinite.

Susan Clayton, doctor în psihologie şi profesorla Colegiul Wooster, oferă o listă de cinci sfaturi celor care doresc să formuleze rezoluţii potrivite.

  1. Fii concret. Afirmaţiile generale, de tipul „Îmi doresc să fiu mai sănătos”, nu contribuie la împlinirea scopului. În schimb, a spune ce vrei şi cât mai la obiect este o abordare potrivită.
  2. Fă-ţi publică decizia şi înconjoară-te de oameni care au aceleaşi obiective. Anunţă-ţi prietenii sau familia, scrie-ţi obiectivul într-un loc vizibil sau postează-ţi intenţia pe o reţea de socializare.
  3. Acceptă ajutorul celor din jur. În lipsa susţinerii celor apropiaţi sau în cazul lipsei acestora, caută un grup online care să te ajute să îţi păstrezi atenţia îndreptată spre împlinirea scopului tău.
  4. Examinează situaţia în care te afli. Locul de muncă, casa ta, familia sunt factori care să favorizeze schimbările pe care urmează să le faci sau nu? Analizează şi evaluează eventualele obstacole cu care este posibil să te confrunţi, astfel încât să le poţi preîntâmpina pe cât posibil.
  5. Stabileşte un sistem de recompensare. Oferă-ţi o răsplată pentru că ai respectat planul propus. Dacă reuşeşti să mergi pe jos o lună, în fiecare zi, în loc să foloseşti maşina sărbătoreşte împreună cu prietenii sau familia. Însă nu face excese, astfel încât efortul tău să fie zădărnicit.

 

Sursa: semneletimpului.ro

Autor: Gianina Gheorghiu, redactor Agenția de Presă Info Apollonia

 
 

 

Reguli de politețe la telefon

Telefonul mobil constituie cel mai uzitat dispozitiv electronic la nivel mondial. Acesta este folosit de peste 4 miliarde de oameni. Aceștia din urmă pot în acest fel vorbi oricând și oriunde. Cu toate acestea, este import...
de
 

 
 

Conferință despre cele 32 de reguli generale în alimentație

Marți, 8 octombrie, de la 18.30, la Librarium Palas Mall are loc o conferință despre alimentație pentru că modul în care ne hrănim, originea alimentelor și obiceiurile alimentare au o importanță majoră în echilibrul...
de
 

 
 

Codul Rutier a fost modificat

Noile prevederi legislative ale Codului Rutier intră în vigoare joi, 8 august. Noile reguli cuprind interdicții și obligații pentru bicicliști, șoferi de mijloace de transport în comun, conducători de mopede și noi re...
de
 

 

 

În calendarul chinezesc, începe Anul Şarpelui

Anul Şarpelui de Apă începe pe 10 februarie 2013 şi durează până pe 31 ianuarie 2014 şi va fi unul caracterizat de schimbări bruşte, surprize, dinamism, instabilitate. Unul dintre elementele pe care se pune accentul ...
de
 

  
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi