Tineret

septembrie 2, 2013
 

50 de tineri au pornit într-o „călătorie de leadership”

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , , , , ,

Luni, 2 septembrie, a început cea de-a cincea ediție a Conferinței Internaționale Iashington, organizată de AIESEC Iași în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Timp de șapte zile, cei 50 de tineri înscriși vor participa la sesiuni de leadership și dezvoltare personală, în fiecare zi, de la ora 12.00, la Centrul de Sprijinire și Dezvoltare a Afacerilor IDEO. Conferința sub sloganul „Călătoria de leadership” reunește tineri din Panama, Autria, Germania, Suedia, Republica Moldova și România, care doresc să transforme Iașul în capitala multiculturală a tinerilor lideri.

Viceprimarul Municipiului Iași, Mihai Chirică,  a vorbit în deschiderea oficială a evenimentului despre impactul pe care tinerii lideri trebuie să îl aibă asupra comunității ieșene. „ Este un proiect care a venit în completarea unui proiect la nivel european, și anume integrarea tinerilor în societate. Iașul rămâne în continuare un pol de referință și titlul leagă indisolubil acest proiect de orașul nostru – o capitală a educației, ținând cont de concentrarea atât de mare de studenți și elevi”.

În prima zi, participanții vor primi informații despre ce reprezintă Conferința Internațională Iashington pentru Iași și pentru întreaga lume, după care vor avea ocazia să se cunoască între ei.

Potrivit lui Corneliu Chițanu, vicepreședinte în departamentul de Comunicare din AIESEC Iași, în acest an organizația a decis să organizeze evenimentul în format restrâns pentru a crește mai mult calitatea informației.

„În 2008 m-am implicat în AIESEC Brașov, după care m-am orientat spre o carieră internațională, astfel, timp de doi ani și jumătate, am lucrat în Croația și apoi în Germania, unde am coordonat activitatea a peste 2.000 de membrii AIESEC Germania. Este important să fii activ ca student și să te intereseze și partea de dezvoltare personală și cum anume decizi  să iei decizii pentru toate lucrurile pe care vrei să le schimbi în societatea ta sau în comunitatea ta. Este important că se desfășoară într-un cadru internațional pentru că participanții pot să interacționezi cu alte culturi și pot să-și imagineze ce fel de lider vor fi pentru societate”, a precizat Cristina Florea, moderator Iashington 2013.

La ediția din acest an a Iashington-ului vor fi sesiuni de inteligență emoțională și de introspecție personală, susținute atât de speakeri internaționali, cât și de speakeri din România, printre care se numără Alexandru Glod, Mălina Chirea, cofondator „Institutul pentru Fericire” și Dan Schipor, Managing Partner Daris.

„Acest eveniment a început în 2006-2007. A fost o inițiativă prin care cetățenii Iașului intrau în contact cu cetățenii internaționali care au venit la stagiile noastre de practică. Din 2008 până în 2012 au fost patru ediții de Iashington, ca și conferință internațională, care se derulează pentru tineri de pe mai multe continente. Zeci de studenți străini au reușit să vină în Iași, să înțeleagă cultura orașului, să vadă un oraș din Europa centrală. În leadership este vorba despre exemplu și sper că acest proiect va continua și va fi un exemplu pentru societate”, a mai precizat Flavian Cristea, președintele AIESEC Iași.

În fiecare zi, se vor susține cinci-șase sesiuni, câteva dintre teme atinse fiind: „Where Do I Come From?”, „Exploring my body”, „The way we experience & Interpret Life” sau „The behavior of Happy/Unhappy people”.

Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 14.00, participanții vor lua parte la o competiție deschisă și publicului ieșean, „Treasure Hunt”, cu scopul de a vizita câteva dintre obiectivele turistice ale orașului Iași.

Duminică, 8 septembrie, de la ora 17.00, Conferința Internațională Iashington se va încheia cu spectacole de dansuri. De asemenea, participanții vor descoperi obiceiuri din diversele colțuri ale lumii și vor gusta din mâncărurile și băuturile tradiționale, pe bulevardul Ștefan cel Mare, la Târgul Multicultural Global Village.

Autor: Anca TRANDAFIR, reporter Info APOLLONIA





 
 

 

Istoria automobilului în România

România anului 2018 este o ţară supraaglomerată de maşini. Nu concepem deplasarea fără maşină! Ne plângem frecvent că trăim într-un mediu extrem de poluat…Țara noastră nu are o bogată istorie în ceea ce p...
de Laura Romila
 

 
 

VREAU!

„Vreau să ne jucăm, vreau să îmi cumperi gadget-uri, vreau să plec în tabără, vreau să ies cu prietenii” – un șir nesfârșit de cereri, care debutează în prima zi de viață a copilului și ține până c...
de Laura Romila
 

 
 

Generația „NEET”

Guvernul vrea să convingă angajatorii din România să încheie contracte de muncă și cu tinerii care nu sunt preocupați de școală, numiți de specialiști ″Generația NEET″⁣. Dacă angajatorul depune o cerere la a...
de Laura Romila
 

 

 

ADMITERE 2018 Universitatea „Apollonia” din Iaşi

VIITORUL TĂU DEPINDE DE ALEGERILE PE CARE LE FACI ACUM! Vrei să devii un profesionist în Comunicare şi Relaţii Publice? Vrei să descoperi lumea din spatele micului ecran, să înveţi să filmezi, să montezi sau să devi...
de Laura Romila
 

 
 

CASE DE SUTE DE ANI, MUTATE PENTRU CA TURIȘTII SĂ AJUNGĂ MAI UȘOR LA ELE

Bucovina, o parte a României puțin știută, care-i fascinează pe vizitatori cu frumusețea ei, își păstrează tradițiile și autenticitatea. În ultimii ani, zeci de case vechi au fost renovate și de multe ori mutate, ...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi