Tineret

septembrie 9, 2014
 

10 lucruri pe care oamenii de succes le fac în viaţă

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

V-ați întrebat vreodată ce au în comun Oprah Winfrey, Bill Gates și Mark Zuckenberg? Ei bine, aceste trei persoane „se înrudesc” prin succesul de care se bucură, dar deși ele constituie exemple foarte bune de reușită în viață, sunt foarte multe persoane obișnuite capabile să realizeze ceva măreț în viață fără să „se bucure” de o mediatizare intensă, cum este cazul celor 3 persoane menționate anterior. Cine dorește să devină un om de succes precum persoana pe care o admiră și invidiază pentru viața minunată pe care o duce, trebuie să țină cont de cele 10 sfaturi și să le pună rapid  în aplicare:

 

  1. Fiți consecvent – oamenii hotărâți își stabilesc țeluri și nu „îngăduie” ca nimeni și nimic să stea în calea realizării lor. Aceștia se implică „întru totul” în atingerea acestor țeluri și cunosc foarte bine faptul că diferența dintre oamenii care cunosc succesul în viață și cei care, dimpotrivă, eșuează constă în consecvență.
  2. Aveți încredere în propria persoană – Persoanele care au încredere în forțele proprii știu că dețin controlul complet asupra propriilor acțiuni și consideră că obstacolele cu care se confruntă în viață sunt de fapt provocări care îi ajută să devină mai buni. Asemenea oameni nu se victimizează niciodată, ci sunt siguri pe ei, fiind conștienți că Eul interior face de fapt diferența dintre succes și eșec.
  3. Munciți – Drumul spre succes este pavat cu muncă asiduă. Dacă doriți să aveți parte de rezultatele dorite, trebuie să vă treziți dis-de-dimineață, să vă culcați târziu în noapte și să vă „sacrificați” timpul liber. Succesul nu vine oricum, ci doar prin muncă susținută!
  4. Înconjurați-vă de oameni entuziaști – orice om care se bucură de succes are de partea sa persoane cu gândire pozitivă și foarte optimiste, ce împărtăşesc aceleași viziuni și contribuie la sporirea capitalului de imagine, indiferent de împrejurări. Atitudinea celor din jur joacă un rol major în viața dumneavoastră, fie că este pozitivă sau negativă. Dacă nu cunoașteți personal oameni care au succes, puteți citi cărțile scrise de asemenea persoane sau despre viața lor, puteți urmări interviuri și documentare și veți putea cu siguranță învăța din secretele care stau la baza succesului lor.
  5. Aveți grijă de propria persoană – Oamenii de succes arată și se simt bine pentru că se îngrijesc de alimentația lor, fac multă mișcare în timpul liber și se odihnesc foarte bine în timpul nopții.
  6. Protejați-vă sănătatea – Aceasta din urmă constituie cea mai valoroasă comoară a omului și contribuie la succesul fiecărei persoane. Dacă sunteți sănătoși, puteți avea orice. Oamenii de succes cunosc acest lucru și sunt prevăzători. Ei știu, de asemenea, faptul că inevitabilele probleme de sănătate, indiferent de gravitatea lor, pot fi gestionate confortabil și avantajos dacă sunt tratate cu foarte multă seriozitate.
  7. Odihniți-vă și încărcați-vă bateriile – Deși munca este obligatorie pentru obținerea rezultatelor dorite, acest lucru nu înseamnă că acest proces trebuie să dureze cât e ziua de lungă. Pentru atingerea țelurilor propuse, odihna corespunzătoare după o zi de muncă este imperativă. Dacă ați muncit în exces, este necesară și chiar recomandată deconectarea de toate problemele cotidiene pentru cel puțin două zile. Luarea acestor măsuri vă va asigura reîntoarcerea cu forțe proaspte și o eficiență mult sporită.
  8. Învățați tot timpul ceva nou – Este recomandat ca persoanele care doresc să acceadă pe culmile înalte ale succesului să țină cont de celebra zicală „Omul cât trăieşte învață”. Acest lucru, însă, nu trebuie interpretat ca o necesitate că în viață cineva să fi urmat cursurile cât mai multor școli și să aibă nenumărate specializări, ci să citească necontenit lucruri care pot contribui la dezvoltarea sa personală.
  9. Învățați din greșeli și asumați-vă responsabilitatea – Riscul nu face parte din viața celor care doresc să atingă succesul. Datorită încrederii nepreţuite în propriile lor forțe, astfel de oameni nu vor renunța la țelurile stabilite atunci când greșesc, ci învață din eșecuri, dobândind experiența care rezultă din acestea. Mai mult, ei își vor asuma responsabilitatea pentru eșecul înregistrat, știind ce să evite ulterior. Prin urmare, nu trebuie să vă feriți de a merge pe un drum complet necunoscut, nu reveniți la rutină și alegeți să porniți pe un drum nou, chiar dacă știți că sunt și riscuri ori șanse mari de a eșua.
  10. Învățați să vă iubiți și să vă respectați – Dacă dumneavoastră nu aveți o părere foarte bună cu privire la propria persoană, să nu vă așteptați ca alții să fie diferiți, iar oamenii din anturajul dumneavoastră vă tratează așa cum le permiteți.

Acestea sunt, așadar, cele zece lucruri pe care oamenii de succes le realizează pentru a atinge culmile succesului. Dacă astăzi ați realizat mai puțin de șase dintre acestea, este cazul să vă schimbați comportamentul față de propria persoană și cei din cercul dumneavoastă de persoane pentru a vă atinge țelurile.

Sursa: www.csid.ro
Editare: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA

 
 

 

Al doilea succesc consecutiv

FC Botoșani a reușit al doilea succes consecutiv în Liga I de fotbal. După ce s-au impus în fața Petrolului pe teren propriu, moldovenii au izbutit să câștige și în deplasare, în fața formației Pandurii Tg. Jiu, s...
de
 

 
 

Un nou succes pentru echipa ieșeană de futsal

Într-o partidă restantă din etapa a 6-a a Ligii I de futsal, CSMS Iași a învins-o, pe teren propriu, pe CS United Galați cu scorul de 7 la 5. Gazdele au început mai bine jocul, iar la pauză au intrat cu avantaj, scor 4 ...
de
 

 
 

Al doilea succes din actualul sezon pentru nemțeni

Divizionara secundă, Ceahlăul Piatra Neamț a înregistrat a doua victorie din actualul sezon al eșalonului secund. Într-o partidă ce a contat pentru etapa a 12-a, nemțenii s-au impus la limită, scor 1 la 0, în fața gr...
de
 

 

 

Ce sunt firmele umbrelă

În România există circa 116.000 firme înregistrate la Ministerul Finanţelor care fac afaceri fără niciun salariat, iar cea mai profitabilă companie fără angajaţi a realizat, anul trecut, un profit net de 17,3 milioan...
de
 

 
 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi