Stiinta

mai 21, 2013
 

Viaţa fără Google. Cum cauţi pe net, iţi faci email, te uiţi la videoclipuri şi ai hărţi fără ajutorul gigantului

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Există alternative dacă se dorește „pedepsirea” companiei care evită plata taxelor în Europa sau pur și simplu se dorește renunțarea la serviciile sale. De la un umil proiect început la Universitatea Stanford, gigantul american a ajuns un conglomerat de servicii online. În plus, nu există zi fără ca utilizatorii să apeleze la gratuitățile oferite de gigantul Google, fie că este vorba despre poștă electronică, hărți, motorul de căutare sau divertisment. Cum se poate supraviețui fără Google? Opțiunile de mai jos vă ajută să faceți alegeri inteligent.

Este grea dar nu imposibilă renunțarea la motorul de căutare Google. 90 de procente dintre cetățenii europeni care caută ceva pe internet apelează la serviciul gigantului. Din acest motiv, 95 de procente din veniturile companiei vin din reclamele generate în timpul căutărilor. Dacă doriți să nu mai fiți sursa de venit a gigantului, alternativele sunt următoarele:

DuckDuckGo.com oferă aceleași rezultate ca și motorul gigantului, doar că profitul nu decurge din spam-ul venit sub formă de reclame. Este o companie mică, merită ajutată.

Bing, serviciul de căutare marca Microsoft, este ușor sub eficiența rivalului creat de Sergey Brin. Asemănarea constă în faptul că ambele companii evită să își plătească taxele.

Blekko este asemănător cu Google ca simplitate, însă oferă ceva în plus. Utilizatorul are la dispoziție opțiunea de căutare în subcategorii.

Google Chrome reprezintă unul dintre cele mai „iubite” browser-e la nivel global, însă dacă doriți să îl evitați, aveți la dispoziție cel puțin două opțiuni: Internet Explorer și Firefox. Nu uitați, însă, ca după ce adoptați noul navigator, să bifați opțiunea ca browser-ul să devină cel implicit.

YouTube are, fără îndoială, cele mai multe, folositoare și avansate opțiuni. Fără ajutorul YouTube, este greu de imaginat că artiștii din lumea muzicii cunoscuți astăzi ar fi devenit atât de celebri. Alternativa pentru utilizatori există:

Vimeo este bogat în conținut, conținut de înaltă definiție, care arată foarte bine pe un ecran, care permite o astfel de vizionare.

Yahoo Screen, serviciul rivalilor care au scăzut mult în ultimul deceniu, oferă materiale profesionale preluate de la canalele de știri din Statele Unite.

Hărțile reprezintă un alt serviciu foarte valoros al gigantului american, cu atât mai prețios cu cât Apple a acceptat să îi facă loc pe telefoanele sale. Cu toate acestea, telefoanele care utilizează sistemele de operare Android, iOS sau Windows Phone se pot lipsi de el.

Here Maps este serviciul companiei finlandeze Nokia. Arată bine, are, de asemenea, o versiune tridimensională și oferă trasee, puncte de interes și altele. Merge pe telefoanele cu sistem de operare iOS și Windows Media.

Here.com funcţionează pe telefoanele care utilizează sistemul de operare Android, prin browserul sistemului de operare, mai exact. Chiar dacă este imposibilă ștergerea aplicației Google Maps din telefoanele Android, aceasta poate fi ignorată.

Android reprezintă cel mai răspândit sistem de operare de pe piață. Evident, există și alternative la acest sistem de operare, acestea fiind în număr de trei. Compania Apple oferă faimosul iOS, poate cel mai ușor de utilizat sistem de operare, BlackBerry a lansat cu succes BB10 pentru cele mai noi terminale – Z10 și Q10, iar Nokia a renunțat la rudimentarul Symbian pentru mai „arătosul” Windows Phone.

De aproape zece ani pe piață, serviciul de poștă electronică Gmail a crescut continuu, ajungând la peste 400 de milioane de utilizatori. Această evoluție nu este întâmplătoare, căsuța încăpătoare – de ordinul gigabiților – dar și interfața ușoară îl recomandă. Cele două recomandări sunt:

  • Outlook, serviciul electronic de conversații marca Microsoft, este vechiul Hotmail redesenat și cu o căsuță de 7 GB.
  • Fastmail este un serviciu pentru care trebuie să plătiți 3 lire sterline anual, însă nu „vă veți bucura” de blocarea căsuței cu mesaje nedorite și nici nu veți fi stresați cu mesajele publicitare.

Toată lumea a auzit de Blogspot, multe persoane utilizând acest serviciu pentru blogul personal. În plus, sunt mulți care au găsit și alternative, una dintre cele mai bune fiind Tumblr, un serviciu gratuit din Statele Unite, un serviciu în plină dezvoltare.

În privința rețelelor de socializare, toată lumea îl „cunoaște” pe campion, acesta fiind mare, albastru, cu mari câștiguri pe bursa americană. În plus, se știe că gigantul american Google se laudă cu peste 500 de milioane de utilizatori înregistrați dintre care peste 200 de milioane sunt activi. Alternativele – însă și marii câștigători ai acestei categorii sunt, desigur, Facebook și Twitter, ambele bucurându-se de miliarde de utilizatori. Nu trebuie neglijat nici serviciul MySpace, care arată mai bine și are un acționar foarte faimos: Justin Timberlake.

 

Sursa: www.yoda.ro

Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA

 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco�...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi