Mestecatul mărului îndepărtează mecanic resturile alimentare de pe placa bacteriană şi dintre dinţi, stimulând totodată secreţia de salivă şi contribuind astfel la menţinerea unui PH salivar neutru, iar, mulţumită acidului malic din conţinutul căpşunilor, smalţul poate fi albit într-un mod natural.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, medicul dentist Taner Chemal încurajează ca obiceiurile de zi cu zi ale fiecărui pacient să implice şi remedii naturale pentru o sănătate optimă a cavităţii orale. „Un măr pe zi va ţine nu numai medicul departe, ci şi dentistul”, spune acesta.
Dinţii sunt ancoraţi în oasele maxilare, iar florizina, o substanţă din compoziţia mărului, creşte densitatea osoasă, iar borul, un alt ingredient conţinut de mere, întăreşte oasele, explică medicul Chemal.
De asemenea, beneficii pentru dinţi se pot obţine şi folosind căpşunile, mai ales în ceea ce priveşte albirea.
Sursa: Mediafax