Alimentația poate facilita bronzarea, poate proteja împotriva daunelor cauzate de razele soarelui și poate contribui la păstrarea bronzului mai mult timp. Pentru un bronz durabil, cele mai adecvate ar fi legumele și fructele de culoare portocalie și cele antioxidante.
Morcovii, caisele și pepenii galbeni conțin betacaroten, ceea ce permite stimularea pigmentației pielii.
Pentru protejarea pielii de radicalii liberi generați de razele ultraviolete, se recomandă un aport nutrițional extra de alimente antioxidante.
Fructe și legume ca morcovul, mango, pepenele galben și roșiile sunt bogate în antioxidanți, preluând câteva rețete elaborate pe bază de morcovi, roșii, mango, avocado și fructe uscate, care accelerează bronzarea și protejează împotriva soarelui.
‘Dacă doriți o culoare a pielii mai sănătoasă și mai atrăgătoare, este mai bine să urmați o dietă sănătoasă cu fructe și legume din abundență decât să vă așezați la soare’, afirmă Dr.Ian Stephen de la Universitatea din Nottingham, într-un studiu publicat în revista ‘Evolution and Human Behaviour’, relatează ABC. Potrivit acestui studiu, persoanele care mănâncă mai multe porții de fructe și legume pe zi au o culoare a pielii mai aurie datorită carotenoizilor, prezenți în fructele și legumele de culoare roșie și portocalie.
Pentru ca bronzul să se mențină cât mai mult timp, se mai recomandă să se hidrateze bine pielea. Pentru a revitaliza, hrăni și hidrata pielea nu este necesar numai un produs hidratant, ci trebuie să se bea cel puțin doi litri de apă pe zi, să se urmeze o dietă bogată în legume și fructe și să se evite grăsimile.
Sursa: Agerpres