Perioadă extrem de fertilă pentru cercetătorii de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi, ajunsă pe unul dintre primele trei locuri din ţară în domeniu. Mai întâi, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a produs un parizer din carne de porc cu șrot de cătină fără adaos de nitrit. Pentru această învenție au obținut Premiul Special PROINVENT și Medalie de aur la Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii ”Pro Invent 2018”.
La aceeaşi competiţie, gălăţenii au luat Diploma de excelență și Medalia de aur pentru TRASIPESC – sistem informatic pentru trasabilitatea produselor pescăreşti. TRASIPESC asigură înregistrarea informațiilor despre pește și produsele pescărești de-a lungul lanțului de producție-aprovizionare-desfacere și identificarea rapidă a acestora de către consumatori şi autoritățile cu atribuţii în domeniul siguranţei şi securităţii alimentare.
Alte trei brevete și propuneri de brevete au primit, fiecare în parte, Diplomă de excelență și medalia de aur la Salonul Internațional al Cercetării Științifice, inovării și Inventicii – PRO INVENT, 2018, Cluj-Napoca.
Cel mai important se referă la un Dispozitiv pentru ascuţirea hiperboloidală a burghielor elicoidale multităiş şi este realizat de o echipă de profesori ingineri (conf. dr. ing. Virgil Gabriel Teodor, şef lucr. dr. ing. Nicușor Baroiu, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, şef lucr. dr. ing. Silviu Berbinschi, prof. dr. ing. Nicolae Oancea).
Munca de cercetare de la Universitatea ”Dunărea de Jos” nu se oprește aici, fiind deja pregătite alte şi alte surprize, una mai spectaculoasă decât alta.
În cel de-al 70-lea an de existenţă, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi dovedeşte că prestigiul câştigat până acum este acoperit prin fapte, nu prin vorbe.(preluare Apollonia TV)