Stiinta

august 14, 2015
 

Peștele, „pastila” de omega 3

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , ,

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne, atuurile sale fiind proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată – renumiții acizi grași omega 3, capabili să țină la distantă numeroase boli.

Consumul ridicat de pește este implicat în atenuarea tulburărilor de ritm cardiac și în prevenirea riscului de apariție a accidentelor vasculare cerebrale. Înlocuirea cărnii de porc cu pește este prima măsură recomandată celor care au nivel crescut al colesterolului, trigliceridelor și sunt predispuși la boli cardiovasculare, susțin nutriționiștii.

Aceasta afirmă că acizii grași omega 3 din pește sunt capabili să îmbunătățească activitatea intelectuală a copiilor și să prevină apariția depresiilor sau a bolilor neurodegenerative în cazul vârstnicilor.

Specialistul susține că peștele are, de asemenea, un conținut valoros de vitamine din grupul B — importante pentru sistemul nervos, vitamina A — necesară pentru sănătatea pielii și a ochilor, vitamina D — esențială pentru asimilarea calciului în oase, dar și minerale — fosfor, iod, calciu, zinc, fier.

În ceea ce privește alimentele cu care este asociat, peștele poate fi pus pe aceeași farfurie cu o garnitură de legume, orez integral sau, în mod tradițional, este delicios cu mămăliguță. De preferat a se consuma este peștele proaspăt, fără a fi congelat. Dacă a fost congelat, se gătește fără a se decongela. Nu se recongelează, ne sfătuiește specialistul.

Nutriționistul precizează că anumite metode de conservare îi pot modifica proprietățile, de aceea este de evitat consumul de pește afumat sau la conservă.

Cea mai sigură variantă rămâne peștele proaspăt. Pentru că este un aliment care se alterează foarte repede, peștele trebuie consumat în 24 de ore după ce a fost cumpărat”, a indicat specialistul.

Potrivit nutriționistului, peștele poate fi consumat cu încredere în curele de slăbire, fiind chiar indicat că unică sursă de proteine, deoarece are mai puține calorii decât celelalte cărnuri.

 

Sursa: Agerpres





 
 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 

Mii de pelerini, prin ploaie, pe Calea Sfinţilor

Au îndurat vântul rece şi ploaia, arătând că vremea rea nu poate sta în calea credinţei lor. Mii de credincioşi au luat parte duminică seară la procesiunea Calea Sfinţilor, în care moaştele Sfintei Cuvioase Parasc...
de
 

 

 

Întâlnire cu poeta Ruxandra Cesereanu la Bistrot de Venise

Sâmbătă, 17 octombrie a.c., începând cu ora 16:00, selectul local veneţian Bistrot de Venise(Calle dei Fabbri, San Marco 4685, Veneţia) găzduieşte întâlnirea cu poeta Ruxandra Cesereanu şi cu traducătorul Giovanni ...
de
 

 
 

Angus Deaton a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2015 a fost atribuit profesorului Angus Deaton, pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei și bunăstării, a anunțat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel. Născut în Edinburgh (Sco...
de
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi