Stiinta

aprilie 12, 2014
 

O metodă ingenioasă de combatere a cancerului: „înfometarea” celulelor canceroase prin eliminarea cuprului din organism

Mai multe articole de »
Postat de:

Medicamentele care reduc cantitatea de cupru din organism ar putea combate cancerul prin „înfometarea” celulelor tumorii, au constatat cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, informează dailymail.co.uk.

O serie de experimente efectuate de cercetătorii americani au dat la iveală faptul că un excedent de cupru în organism, cauzat în unele cazuri de consumul exagerat de legume verzi şi fructe de mare, este asociat cu apariţia melanoamelor, precum şi a cancerului mamar, pulmonar şi tiroidian.

Deşi oamenii de ştiinţă nu au afirmat că surplusul de cupru cauzează cancer, ei consideră că această substanţă ajută celulele canceroase să „respire”, astfel încât eliminarea cuprului ar putea combate cancerul.

Cercetări anterioare au arătat că cuprul din apa potabilă – administrat în nivelurile maxime permise în reţelele publice de canalizare – a accelerat dezvoltarea tumorilor la şoareci.

Pe de altă parte, reducerea nivelurilor de cupru a încetinit creşterea tumorilor, ceea ce indică faptul că acesta este un factor de risc esenţial pentru cancer, în cazul oamenilor.

Noul studiu a arătat că nivelurile de cupru ar putea juca un rol în apariţia unor forme ale bolii care prezintă o mutaţie frecventă a unei gene ce cauzează cancer, denumită BRAF.

Experimentele pe şoareci şi examinarea celulelor canceroase au dezvăluit că acest metal este necesar pentru creşterea acestor tumori.

Studiul ar putea permite oamenilor de ştiinţă să combată cancerul cu ajutorul medicamentelor folosite pentru inhibarea absorbţiei de cupru în cazul pacienţilor cu această mutaţie rară.

„Formele de cancer cauzate de gena BRAF, cum ar fi melanoamele, se hrănesc aproape numai cu cupru”, a declarat profesorul Christopher Counter, de la Universitatea din Carolina de Nord.

Gena BRAF este implicată în reglarea diviziunii şi diferenţierii celulare, iar, când suferă mutaţii, celulele scapă de sub control.

„Medicamentele administrate pe cale orală utilizate pentru reducerea nivelurilor de cupru la pacienţii cu boala Wilson (boală genetică ce determină acumularea de cupru în ţesuturi şi distrugerea creierului şi ficatului) ar putea fi folosite şi pentru tratarea cancerului tiroidian şi pulmonar”, a declarat Donita Brady, coordonatoarea studiului.

sursa: descopera.ro





 
 

 

Zbor direct Iași-Londra Heathrow, cu Blue Air, începând din luna mai

Aeroportul Iași și compania Blue Air anunță deschiderea noii rutei directe Iași-Londra, Aeroportul Heathrow, în data de 18 mai 2021. Zborul Iași-Heathow (și retur) va avea trei frecvențe pe săptămână: marți, joi �...
de Laura Romila
 

 
 

177 DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS IN JUD. IASI

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36703 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 177 de cazuri în plu...
de Laura Romila
 

 
 

AFACERE DE NIŞĂ

Afacerile de success din vestul Europei au intrat şi pe piaţa ieşeană. Doi antreprenori au deschis spălătătorii cu autoservire în care oamenii işi pot curaţ  hainele, păturile şi pilotele.  Ideea a prins repede ia...
de Laura Romila
 

 

 

CASE HOBBIT LA DOBRENI

Afacere de nişă unică în zona Moldovei. O tânără familie din comuna Dobreni, jud. Neamţ  a construit şase căsute hobbit. Locuinţele din lemn şi lut atrag ca un magnet turişti din toată ţara. Vizitatorii spun că...
de Laura Romila
 

 
 

Prima cursă de linie din Iași spre Dublin

Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segmen...
de Laura Romila
 

 




 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi