O dietă sănătoasă, bazată pe fructe și legume proaspete, v-ar putea ajuta să combateți cancerul. Cercetarea a fost realizată de către o echipă de specialiști coreeni și a semnalat că o gamă de alimente obișnuite ar putea bloca comunicarea dintre celulele canceroase, împiedicând înmulțirea acestora. Descoperirea ar putea duce la crearea unor noi tratamente contra cancerului de intestin, a doua maladie ca risc al mortalității în Marea Britanie, după cancerul la plămâni.
Studiul s-a bazat pe analizarea unei substanțe denumită luteolină, un flavonoid existent într-o mare varietate de plante. Substanța este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și anticanceroase. La ora actuală, experții coreeni au ajuns la concluzia că flavonoidele, care pot fi găsite în produse cum ar fi țelina, ardei gras, cimbru, mușețel, morcov, ulei de măsline, mentă, rozmarin și oregano, au capacitatea de a opri extinderea cancerului. Cercetarea indică faptul că luteolina inhibă activitatea de semnalizare a celulelor și oprește dezvoltarea cancerului de colon.
Oamenii de știință au demonstrat că luteolina avea capacitatea de a împiedica celulele să secrete o anumită substanță, iar blocarea acestei secreții împiedică celulele tumorale să se dividă și duce la moartea celulară. Totuși, în cadrul studiului, specialiștii au folosit luteolină pură, nu alimente care conțin această substanță, ceea ce înseamnă că, deocamdată, nu sunt cunoscute efectele luteolinei provenite direct din alimentație asupra cancerului.
Sursa: www.descopera.ro
Autor: Marius-Constantin POPA, Redactor Info APOLLONIA