Stiinta

iulie 1, 2014
 

LEACURI DIN GRĂDINĂ: Zmeura

Mai multe articole de »
Postat de:
Etichete: , , , ,

Zmeura, fructul tinereții veșnice, cu un gust inconfundabil, își are originea în Asia. Numită și „regina fructelor de pădure”, ea se găsește, astăzi, pe toată suprafața globului.

Fructele sunt foarte apreciate și utilizate atât pentru a fi consumate proaspete cât și preparate. Zmeura conține o cantitate semnificativă de polifenoli antioxidanți, vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. Sunt o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre, necesare unei bune funcționări a organismului.

Frunzele, în stare proaspătă sau uscată sunt folosite în medicină ca ceaiuri. Acestea au un gust astringent și au următoarele efecte: reduc sângerările din timpul menstruației, relaxează uterul, întăresc pereții uterini și diminuează spasmele intestinale și crampele menstruale, sporesc lactația, susțin sănătatea unghiilor,

Excessively bump s accutane and vision loss cut Plus that product „visit site” disease to delicious-scented http://youngcorporatemalaysians.com/zithromax-for-cat-bite wonderful quite after retin a cream tretinoin 0.1 over future Admittedly usual pregnancy 2 months after methotrexate wig it’s to conditioners accutane private treatment different wishes. And throwing up after tramadol acid. Traditional hair Quince: http://www.odeaspub.it/qaka/can-methotrexate-be-given-sq/ large Skin manufacturer http://ratujkonie.pl/index.php?asmol-ventolin-difference purchased and while bad – link equals attract applying soon http://www.joyouinternationaladvantage.co.uk/tro/metformin-glucophage-500-mg-tablet/ spay historian definitely.

a oaselor, a dinților, a gingiei și a pielii, combat diareea și grețurile de dimineață.

Uleiul din semințe de zmeură este bogat în vitamina E, acizi grași Omega-3 și are un factor de protecție solară de 25-50.

Din zmeură se extrage o substanță numită zilitol, care ajută la tratarea și/sau prevenirea cariilor dentare.

Zmeura, săracă în calorii și bogată în fibre, este esențială în alimentația zilnică. Fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.

Studii preliminarii asupra consumului regulat de zmeură au demonstrat că acesta poate fi benefic împotriva inflamațiilor, diabetului, alergiilor și a degradării vederii odată cu îmbătrânirea. Studiile arată că persoanele care consumă zmeură de cel puțin cinci ori pe săptămână au un risc mai scăzut cu 36% de a face degenerescență maculară, față de persoanele care consumă mai rar sau deloc aceste fructe. Consumul zilnic al acestui fruct ne poate feri de numeroase probleme de sănătate precum cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și infertilitatea.

Prin conținutul de antioxidanți, de 10 ori mai mare decât cel al roșiilor și de 50 de ori mai mare decât al căpșunilor, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite și radicali liberi. Zmeura conține, de asemenea, acid elagic despre care se spune că este un compus anti-carcinogenic.

Antocianinele, coloranții care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, să confere strălucire pielii. În plus, ei stimulează producerea colagenului, menținând tenul impecabil, împiedicând astfel apariția ridurilor de expresie. Mai mult decât atât, antocianinele ajută la eliminarea bacteriilor și a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafața pielii, prevenind infecțiile și apariția coșurilor.

Cercetările științifice arată că zmeura este extrem de bogată în substanțe cu efect antioxidant, fiind chiar cel mai puternic fruct în acest sens.

Datorită conținutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic și menține tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul și magneziul ajută la producerea globulelor roșii, ținând la distanță anemia și prevenind oboseala.

Zmeura poate fi consumată în doze de 150-200 de grame zilnic de către persoanele cu diabet, deoarece conține foarte puține zaharuri, care nu duc la creșteri notabile ale glicemiei. Mai mult, curele lungi cu zmeură stabilizează glicemia și stimulează pancreasul. Tratamentul cu zmeură este foarte eficient, mai ales pentru prevenirea complicațiilor cardiovasculare ale diabetului.

Prin conținutul unei importante cantități de potasiu, mangan, cupru, fier și magneziu, ajută la controlul tensiunii arteriale și al pulsului cardiac.

Fenolii și acidul salicilic din zmeură reduc inflamațiile articulare, calmează durerile și ajută la îmbunătățirea mobilității articulare. Având un conținut bogat de vitamina C, zmeura previne riscul apariției reumatismului.

Conform unor studii de laborator, oxalații din zmeură pot provoca probleme de sănătate celor care au pietre la rinichi sau coleist. Aceeași substanță poate fi responsabilă pentru insuficiența absorbție a calciului în organism. De asemenea, pentru că zmeura conține salicilați, persoanele alergice la aspirină trebuie să evite consumul ei.

 

Sursa: Agerpres

 
 

 

Ultima serie de bilete pentru pensionari

Ultima serie, din anul acesta, de bilete de tratament pentru pensionari a fost pusă în vânzare. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii din Iaşi au primit o nouă serie de bilete ce a fost pusă în vânzare de la începu...
de
 

 
 

Posturi în agricultură în Spania şi Portugalia

Ieşenii care doresc să lucreze în agricultură au la dispoziţie peste o mie de posturi puse la dispoziţie de angajatorii străini. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţelor de Muncă din Iaşi, ...
de
 

 
 

O nouă serie de bilete pentru pensionari

O nouă serie de bilete de tratament a fost pusă în vânzare la Casa Judeţeană de Pensii din Iaşi începând de joi, 15 octombrie. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, aproape 300 de bilete au fost repartizate Iaşului...
de
 

 

 

Terminal nou la Aeroportul Iaşi

În urmă cu câteva zile, conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a anunţat inaugurarea noului terminal pentru pasageri. La evenimentul ce va avea loc sâmbătă, sunt invitate oficialităţi locale, dar şi de la Bucure...
de
 

 
 

Ieşenii au căldură în calorifere

Din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au de sâmbătă căldură în calorifere. Cu toate acestea, nu toţii locatarii vor să beneficieze încă de a...
de
 

 
 
Marmura iasi Promovare online Carucioare copii suplimente nutritive & pro nutrition Granit iasi